Fattiga riddare med plommonkompott

Frukost, lunch, middag? Fattiga riddare är en sån där nästan magisk rätt som faktiskt passar jämt. Och med egen plommonkompott blir det nästan overkligt bra. 

30 min

13 ingredienser


Köpklart recept för totalt

158,20 kr

Fattiga riddare med plommonkompott
  • 8 skivor

    skivor torrt surdegsbröd

  • 2 st

    ägg

  • 1 dl

    vetemjöl

  • 3 dl

    mjölk

  • 2 tsk

    socker

  • 1 krm

    salt

  • 5 st

    lila plommon (ej tillgängliga online)

  • 0.5 dl

    socker

  • 2 msk

    honung

  • 2 msk

    citronjuice

  • 2 msk

    smör att steka i

  • 1 tsk

    socker att strö över

  • 2 dl

    vispad crème fraîche till servering

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Ingredienser

  • 8 skivor

    skivor torrt surdegsbröd

  • 2 st

    ägg

  • 1 dl

    vetemjöl

  • 3 dl

    mjölk

  • 2 tsk

    socker

  • 1 krm

    salt

  • 5 st

    lila plommon (ej tillgängliga online)

  • 0.5 dl

    socker

  • 2 msk

    honung

  • 2 msk

    citronjuice

  • 2 msk

    smör att steka i

  • 1 tsk

    socker att strö över

  • 2 dl

    vispad crème fraîche till servering

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Gör så här

1.    Tvätta och dela plommonen, ta ur kärnorna. Skär i grova klyftor. 
2.    Lägg plommonen i en kastrull med socker och houng, värm på mellanvärme och rör till sockret smält (se till att det inte bränns vid). Låt puttra i ca 10 min. Pressa i lite citron och låt sen svalna något innan servering. 
3.    Blanda alla ingredienser till smeten i en bunke och vispa så att klumpar försvinner.
4.    Vänd brödskivorna i smeten och stek dem gyllenbruna i smör. 
5.    Lägg upp på ett serveringsfat och strö över socker.
6.    Servera tillsammans med kompotten och den vispade crème fraîchen.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

158,20 kr

Köpklart recept för

158,20 kr