Frukost, lunch, middag? Fattiga riddare är en sån där nästan magisk rätt som faktiskt passar jämt. Och med egen plommonkompott blir det nästan overkligt bra.
30 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
158,20 kr
8 skivor
skivor torrt surdegsbröd
2 st
ägg
1 dl
vetemjöl
3 dl
mjölk
2 tsk
socker
1 krm
salt
5 st
lila plommon (ej tillgängliga online)
0.5 dl
socker
2 msk
honung
2 msk
citronjuice
2 msk
smör att steka i
1 tsk
socker att strö över
2 dl
vispad crème fraîche till servering
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
8 skivor
skivor torrt surdegsbröd
2 st
ägg
1 dl
vetemjöl
3 dl
mjölk
2 tsk
socker
1 krm
salt
5 st
lila plommon (ej tillgängliga online)
0.5 dl
socker
2 msk
honung
2 msk
citronjuice
2 msk
smör att steka i
1 tsk
socker att strö över
2 dl
vispad crème fraîche till servering
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
1. Tvätta och dela plommonen, ta ur kärnorna. Skär i grova klyftor.
2. Lägg plommonen i en kastrull med socker och houng, värm på mellanvärme och rör till sockret smält (se till att det inte bränns vid). Låt puttra i ca 10 min. Pressa i lite citron och låt sen svalna något innan servering.
3. Blanda alla ingredienser till smeten i en bunke och vispa så att klumpar försvinner.
4. Vänd brödskivorna i smeten och stek dem gyllenbruna i smör.
5. Lägg upp på ett serveringsfat och strö över socker.
6. Servera tillsammans med kompotten och den vispade crème fraîchen.
Köpklart recept för totalt
158,20 kr
Köpklart recept för
158,20 kr