Hemköp

Fireball Eggnog

"En julig cocktail med amerikansk influens och smak av kanel. Alkoholen kan uteslutas. Tillsätt då en kanelstång i stället."
Recept från systrarna Eisenman i samarbete med Hemköp. Från Hemlagat, vinter 2019

90 min

Fireball Eggnog

Ingredienser

  • 3.5 dl
    mjölk
  • 1.5 dl
    vispgrädde
  • 0.5 st
    vaniljstång
  • 3 st
    ägg, delade
  • 0.75 dl
    strösocker
  • 0.75 dl
    Fireball (ej tillgängligt online)

Till servering

  • 1 nypa
    malen kanel till garnering

Gör så här

1. Häll mjölk och grädde i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ner fröna. Lägg även i stången. (Tillsätt också en kanelstång om du vill ha alkoholfri toddy). Värm försiktigt gräddmjölken tills den börjar koka. Ta bort från värmen och låt stå någon timme.

2. Vispa äggulor och socker ljust och poröst. Rör ned gräddmjölken och smaka av med Fireball. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet över natten. (Den kan stå i upp till 3 dagar.)

3. Plocka ur vaniljstången (och kanelstången).

4. Vispa äggvitorna styva i en ren och torr bunke. Vänd försiktigt ner äggvitorna i krämen. Häll upp i glas, gärna kylda, och garnera med malen kanel.

4 portioner