Laga fishcakes istället för fiskpinnar till middag. Välj vilken fisk du vill, gör biffar, vänd dem i ägg och panko och låt det bynas till krispiga cakes! Servera kalaset med ljuvligt kokosris och färsk mango.
30 min
17 ingredienser
Köpklart recept för totalt
270,51 kr
FISKFÄRS
400 g
valfri fisk (sej, torsk, kolja, lax)
1 st
liten finhackad gul lök
1 msk
riven ingefära
1 st
finhackat citrongräs
1 tsk
sambal oelek
0.5 tsk
salt
2 dl
panko
1 st
ägg
0.5 st
pressad lime
KOKOSRIS
4 dl
jasminris
2.5 dl
kokosmjölk
4 dl
vatten
1 tsk
salt
TILLBEHÖR
1 st
mango
1 st
avokado
1 påse
bladspenat
0.5 st
pressad lime
Allergiinformation
gluten, fisk eller skaldjur och ägg
FISKFÄRS
400 g
valfri fisk (sej, torsk, kolja, lax)
1 st
liten finhackad gul lök
1 msk
riven ingefära
1 st
finhackat citrongräs
1 tsk
sambal oelek
0.5 tsk
salt
2 dl
panko
1 st
ägg
0.5 st
pressad lime
KOKOSRIS
4 dl
jasminris
2.5 dl
kokosmjölk
4 dl
vatten
1 tsk
salt
TILLBEHÖR
1 st
mango
1 st
avokado
1 påse
bladspenat
0.5 st
pressad lime
Allergiinformation
gluten, fisk eller skaldjur och ägg
1. Skär 3⁄4 av fisken i tärningar och mixa till färs. Tärna resterande fisk till små kuber och rör ner i färsen tillsammans med övriga ingredienser.
2. Koka upp kokosgrädde, vatten och salt. Tillsätt riset och koka enligt anvisning.
3. Skär mango och avokado i tärningar, blanda med bladspenat och pressad lime.
4. Rulla färsen till biffar och stek gyllen- bruna på medelhög värme, ca 5–10 min.
5. Servera med ris och mangosallad.
Köpklart recept för totalt
270,51 kr
Köpklart recept för
270,51 kr