Hemköp

Fishcakes med avokado, mango & kokosris

Laga fishcakes istället för fiskpinnar till middag. Välj vilken fisk du vill, gör biffar, vänd dem i ägg och panko och låt det bynas till krispiga cakes! Servera kalaset med ljuvligt kokosris och färsk mango.

30 min

Fishcakes med avokado, mango & kokosris

Ingredienser

FISKFÄRS

  • 400 g
    valfri fisk (sej, torsk, kolja, lax)
  • 1 st
    liten finhackad gul lök
  • 1 msk
    riven ingefära
  • 1 st
    finhackat citrongräs
  • 1 tsk
    sambal oelek
  • 0.5 tsk
    salt
  • 2 dl
    panko
  • 1 st
    ägg
  • 0.5 st
    pressad lime

KOKOSRIS

  • 4 dl
    jasminris
  • 2.5 dl
    kokosmjölk
  • 4 dl
    vatten
  • 1 tsk
    salt

TILLBEHÖR

  • 1 st
    mango
  • 1 st
    avokado
  • 1 påse
    bladspenat
  • 0.5 st
    pressad lime

Gör så här

1. Skär 3⁄4 av fisken i tärningar och mixa till färs. Tärna resterande fisk till små kuber och rör ner i färsen tillsammans med övriga ingredienser.

2. Koka upp kokosgrädde, vatten och salt. Tillsätt riset och koka enligt anvisning.

3. Skär mango och avokado i tärningar, blanda med bladspenat och pressad lime.

4. Rulla färsen till biffar och stek gyllen- bruna på medelhög värme, ca 5–10 min.

5. Servera med ris och mangosallad.

4 portioner

Hemköp chat icon