Fishcakes med avokado, mango & kokosris
Laga fishcakes istället för fiskpinnar till middag. Välj vilken fisk du vill, gör biffar, vänd dem i ägg och panko och låt det bynas till krispiga cakes! Servera kalaset med ljuvligt kokosris och färsk mango.
30 min
17 ingredienser
Köpklart recept för totalt
289,00 kr
FISKFÄRS
400 g
valfri fisk (sej, torsk, kolja, lax)
1 st
liten finhackad gul lök
1 msk
riven ingefära
1 st
finhackat citrongräs
1 tsk
sambal oelek
0.5 tsk
salt
2 dl
panko
1 st
ägg
0.5 st
pressad lime
KOKOSRIS
4 dl
jasminris
2.5 dl
kokosmjölk
4 dl
vatten
1 tsk
salt
TILLBEHÖR
1 st
mango
1 st
avokado
1 påse
bladspenat
0.5 st
pressad lime
Allergiinformation
gluten, fisk eller skaldjur och ägg
Ingredienser
FISKFÄRS
400 g
valfri fisk (sej, torsk, kolja, lax)
1 st
liten finhackad gul lök
1 msk
riven ingefära
1 st
finhackat citrongräs
1 tsk
sambal oelek
0.5 tsk
salt
2 dl
panko
1 st
ägg
0.5 st
pressad lime
KOKOSRIS
4 dl
jasminris
2.5 dl
kokosmjölk
4 dl
vatten
1 tsk
salt
TILLBEHÖR
1 st
mango
1 st
avokado
1 påse
bladspenat
0.5 st
pressad lime
Allergiinformation
gluten, fisk eller skaldjur och ägg
Gör så här
1. Skär 3⁄4 av fisken i tärningar och mixa till färs. Tärna resterande fisk till små kuber och rör ner i färsen tillsammans med övriga ingredienser.
2. Koka upp kokosgrädde, vatten och salt. Tillsätt riset och koka enligt anvisning.
3. Skär mango och avokado i tärningar, blanda med bladspenat och pressad lime.
4. Rulla färsen till biffar och stek gyllen- bruna på medelhög värme, ca 5–10 min.
5. Servera med ris och mangosallad.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
289,00 kr
Köpklart recept för
289,00 kr