Fantastiska grillspett med fisk och skaldjur som är marinerade i färska örter, vitt vin och örter.
50 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
264,61 kr
400 g
filé av rödspätta eller hälleflundra eller annan fast fisk
1 påse
stora räkor (MSC-märkta)
2.5 st
knipplök
1.5 st
paprikor röd
MARINAD
0.5 dl
gräslök, hackad
0.5 dl
bladpersilja, hackad
0.5 dl
färsk dragon, hackad
2 st
vitlöksklyftor, hackade
1 st
röd chili, hackad
0.5 dl
vitt vin
1 dl
olivolja
0.75 msk
salt, smaka av
400 g
filé av rödspätta eller hälleflundra eller annan fast fisk
1 påse
stora räkor (MSC-märkta)
2.5 st
knipplök
1.5 st
paprikor röd
MARINAD
0.5 dl
gräslök, hackad
0.5 dl
bladpersilja, hackad
0.5 dl
färsk dragon, hackad
2 st
vitlöksklyftor, hackade
1 st
röd chili, hackad
0.5 dl
vitt vin
1 dl
olivolja
0.75 msk
salt, smaka av
1. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Skär fiskfiléerna i stora tärningar. Lägg i marinaden och låt ligga minst 30 minuter.
2. Blötlägg spetten, så de inte tar eld på grillen. Trä upp fisk och grönsaker på grillspetten och grilla lätt så de får fin färg.
3. Servera fiskspetten med avokadokräm och sallad med kokt matvete och sommargrönsaker
Köpklart recept för totalt
264,61 kr
Köpklart recept för
264,61 kr