Hetare vardag! Med det här receptet får du in det kryddiga från det Mexikanska köket, rakt in i veckans fiskmiddag! Servera gärna fisken med härlig jalapeñoris.
30 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
227,59 kr
500 g
vit fiskfilé, fast sort, i portionsbitar
2 msk
olivolja
1 st
lime, saften
1 krm
chiliflakes (eller peppar)
1 tsk
salt
PAPAYASÅS
1 st
stor mogen papaya
1 msk
olivolja
1 st
lime, saften
2 tsk
tabasco
JALAPEÑORIS
2 port
kokt ris
1 burk
Jalapeños Roja från Garant (hett!) eller mild tomatsås
1 burk
majs
1 påse
tortillachips
1 kruka
hackad persilja
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
500 g
vit fiskfilé, fast sort, i portionsbitar
2 msk
olivolja
1 st
lime, saften
1 krm
chiliflakes (eller peppar)
1 tsk
salt
PAPAYASÅS
1 st
stor mogen papaya
1 msk
olivolja
1 st
lime, saften
2 tsk
tabasco
JALAPEÑORIS
2 port
kokt ris
1 burk
Jalapeños Roja från Garant (hett!) eller mild tomatsås
1 burk
majs
1 påse
tortillachips
1 kruka
hackad persilja
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
1. Värm ugnen till 180°. Lägg fisken i en ugnsfast form. Häll över olivolja, limesaft och krydda med chiliflakes och salt. Stek 15 minuter i ugnen (eller i mikro ca 4 minuter).
2. Halvera papayan och ta bort fröna. Skeda ur köttet och mixa med olivolja, limesaft och tabasco. Smaka av med salt och peppar.
3. Värm såsen hastigt och häll över fisken. Servera med limeklyftor och jalapeñoris.
4. Jalapeñoris: Blanda kokt ris med Jalapeños Roja från Garant (hett!) eller mild tomatsås, majs, tortillachips och hackad persilja.
Köpklart recept för totalt
227,59 kr
Köpklart recept för
227,59 kr