Hemköp

Fiskfiléer med papayasås och jalapeñoris

Hetare vardag! Med det här receptet får du in det kryddiga från det Mexikanska köket, rakt in i veckans fiskmiddag! Servera gärna fisken med härlig jalapeñoris.

30 min

Fiskfiléer med papayasås och jalapeñoris

Ingredienser

  • 500 g
    vit fiskfilé, fast sort, i portionsbitar
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 st
    lime, saften
  • 1 krm
    chiliflakes (eller peppar)
  • 1 tsk
    salt

PAPAYASÅS

  • 1 st
    stor mogen papaya
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 st
    lime, saften
  • 2 tsk
    tabasco

JALAPEÑORIS

  • 2 port
    kokt ris
  • 1 burk
    Jalapeños Roja från Garant (hett!) eller mild tomatsås
  • 1 burk
    majs
  • 1 påse
    tortillachips
  • 1 kruka
    hackad persilja

Gör så här

1. Värm ugnen till 180°. Lägg fisken i en ugnsfast form. Häll över olivolja, limesaft och krydda med chiliflakes och salt. Stek 15 minuter i ugnen (eller i mikro ca 4 minuter).

2. Halvera papayan och ta bort fröna. Skeda ur köttet och mixa med olivolja, limesaft och tabasco. Smaka av med salt och peppar.

3. Värm såsen hastigt och häll över fisken. Servera med limeklyftor och jalapeñoris.

4. Jalapeñoris: Blanda kokt ris med Jalapeños Roja från Garant (hett!) eller mild tomatsås, majs, tortillachips och hackad persilja.

4 portioner

Hemköp chat icon