Hemköp

Fiskpinnetacos med tartarsås

Barnfavorit som älskas av hungriga middagsgäster i alla storlekar. Fiskpinnar i tortilla med en snabb tartarsås, vad kan gå fel? Recept från Mathias Dahlgren i samarbete med Hemköp.

15 min

Fiskpinnetacos med tartarsås

Ingredienser

  • 8 st
    fiskpinnar
  • 1 msk
    olja till stekning
  • 1 nypa
    salt
  • 8 st
    små mjuka tortillabröd
  • 8 blad
    grön sallad
  • 1 st
    citron (i ca. 4 st klyftor)
  • 1 knippe
    hackad gräslök

TARTARSÅS

  • 1 dl
    majonnäs
  • 2 dl
    fint skuren, avrunnen pickels
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Blanda majonnäs och pickels till en sås. Smaka av med salt och peppar.

2. Stek fiskpinnarna i olja i medelvarm panna tills de är gyllene och frasiga. Salta lätt.

3. Lägg ut tortillabröden och täck dem med gröna salladsblad. Klicka ut tartarsås mitt på varje bröd och ”fäst” en fiskpinne i såsen. Strö gräslök över och bjud en citronklyfta till.

Tips! Jättehungriga? Stoppa fler fiskpinnar i varje tortilla!

4 portioner

Hemköp chat icon