15 min
Portioner: 4
2 hackade gula lökar
2 skivade vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 pkt saffran
2 msk matolja
1 skivad fänkål
1 burk körsbärstomater
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 pressad apelsin + skal
salt och peppar
500 g färsk lax i kuber
TILLBEHÖR:
aioli (färdig från Garant)
1. Fräs gul lök, vitlök och kryddor mjuka i olja. Tillsätt strimlad fänkål, körsbärstomater, vatten och grönsaksbuljong. Pressa i apelsinsaft och riv ner det yttersta skalet. Låt koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
2. Lägg ner fisken och låt sjuda med 2–3 minuter.
3. Servera med en klick aioli och ett gott bröd. Knep i köket: Färdiga röror och såser är perfekta att ha hemma i kylen när tiden är knapp. Som aioli till exempel!