Flankstek Café de Paris med grillade bönor

Här är det smöret som är hjälten! Vilket kanske är konstigt att säga när vi också bjuder på flankstek, grillade bönor och en otrolig sallad med gulbetor. Men nu är det som det är med det, Café de Paris-smör ÄR väldigt gott och här får det verkligen ta plats ordentligt! Du börjar där, och låter sen smöret vila i kylan medan du tar tag i resten. 
Betorna ska kokas och grillen tändas, köttet kryddas och bönorna grillas (i en sil! så trillar de inte ut!), sen är det dags för flankstek och betor att bli klara. Allt serveras tillsammans och med en rejäl klick Café de Paris. Bon appetit!

60 min

14 ingredienser


Köpklart recept för totalt

425,66 kr

Flankstek Café de Paris med grillade bönor
  • 150 g

    smör, rumsvarmt

  • 0.5 st

    vitlöksklyfta

  • 0.5 msk

    dragon

  • 2 tsk

    currypulver

  • 1 tsk

    tabasco

  • 1 msk

    tomatpuré

  • 1 msk

    dijonsenap

  • 1.5 tsk

    worcestershiresås

  • 800 g

    gulbetor

  • 700 g

    flankstek

  • 200 g

    gröna bönor

  • 1 dl

    persilja, färsk

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

Allergiinformation

mjölkprotein, laktos och soja

Ingredienser

  • 150 g

    smör, rumsvarmt

  • 0.5 st

    vitlöksklyfta

  • 0.5 msk

    dragon

  • 2 tsk

    currypulver

  • 1 tsk

    tabasco

  • 1 msk

    tomatpuré

  • 1 msk

    dijonsenap

  • 1.5 tsk

    worcestershiresås

  • 800 g

    gulbetor

  • 700 g

    flankstek

  • 200 g

    gröna bönor

  • 1 dl

    persilja, färsk

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

Allergiinformation

mjölkprotein, laktos och soja

Gör så här

1. Börja med att göra Café de Paris-smöret. Mosa ihop smör, riven vitlök, dragon, curry, tabasco, tomatpuré, worcestershiresås och ½ tsk salt med en gaffel. Blanda väl, lägg i plastfolie och rulla till en korv. Låt vila i kyl eller frys. 

2. Koka gulbetorna i saltat vatten (30-40 min). Skölj och ta bort skalet. 

3. Tänd grillen. Krydda köttet med 11/2 tsk salt och 2 krm peppar. 

4. Slunga runt bönorna i 1 msk olja, Grilla dem sen i en sil på grillen så de får färg och blir mjuka, men fortfarande ger lite tuggmotstånd.
5. Grilla flanksteken till en innertemperatur på 58°C. 

6. Blande de kokta betorna med bönor, persilja och ½ tsk salt på ett fat.

7. Skiva upp köttet och servera direkt med ditt Café de Paris-smör, betor och grillade bönor.
Smöret är chefen i denna ljuvliga middag, där grillad flankstek får sällskap av en sallad på gulbetor och grillade bönor, men framför allt: Café de Paris-smör. Ät och njut och snåla inte med smöret!



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

425,66 kr

Köpklart recept för

425,66 kr