Vardagsmat med inspiration från medelhavet! Här bjuder vi på ett underbart recept på fläskfilé med en härlig tonfisksås på kapris, basilika och persilja. Serveras med en ljuvlig pastasallad.
20 min
24 ingredienser
Köpklart recept för totalt
438,90 kr
500 g
fläskfilé
2 msk
olivolja
2 st
vitlöksklyftor, pressade
1 st
citron, rivet skal
0.5 kruka
rosmarin, hackad
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
TONFISKSÅS
1 burk
tonfisk i olja
1 st
vitlöksklyfta
1 st
äggula
3 msk
kapris
0.5 kruka
kruka basilika
0.5 kruka
kruka persilja
1 st
citron (ca. 3 msk saft från)
1 dl
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
PASTASALLAD
5 dl
kokt pasta
1 fp
körsbärstomater
2 msk
gröna oliver
1 dl
riven parmesanost
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
2 msk
vinägrette
Allergiinformation
gluten, fisk eller skaldjur och ägg
500 g
fläskfilé
2 msk
olivolja
2 st
vitlöksklyftor, pressade
1 st
citron, rivet skal
0.5 kruka
rosmarin, hackad
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
TONFISKSÅS
1 burk
tonfisk i olja
1 st
vitlöksklyfta
1 st
äggula
3 msk
kapris
0.5 kruka
kruka basilika
0.5 kruka
kruka persilja
1 st
citron (ca. 3 msk saft från)
1 dl
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
PASTASALLAD
5 dl
kokt pasta
1 fp
körsbärstomater
2 msk
gröna oliver
1 dl
riven parmesanost
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
2 msk
vinägrette
Allergiinformation
gluten, fisk eller skaldjur och ägg
1. Putsa filén fri från senor och hinnor. Gnid in med olivolja, vitlök, citronskal, rosmarin, salt och peppar.
2. Sätt ugnen på 100°.
3. Bryn i stekpanna runt om tills den fått fin färg. Stek till 62° innertemperatur. Låt svalna.
4. Tonfisksås: Häll av oljan från tonfisken. Mixa allt till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
5. Blanda ihop alla ingredienser till pastasalladen.
6. Skiva köttet tunt och servera med tonfisksås och pastasallad.
Köpklart recept för totalt
438,90 kr
Köpklart recept för
438,90 kr