Hemköp

Fläskfilé med tonfisksås à la Tonnato

Vardagsmat med inspiration från medelhavet! Här bjuder vi på ett underbart recept på fläskfilé med en härlig tonfisksås på kapris, basilika och persilja. Serveras med en ljuvlig pastasallad.

20 min

Fläskfilé med tonfisksås à la Tonnato

Ingredienser

  • 500 g
    fläskfilé
  • 2 msk
    olivolja
  • 2 st
    vitlöksklyftor, pressade
  • 1 st
    citron, rivet skal
  • 0.5 kruka
    rosmarin, hackad
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

TONFISKSÅS

  • 1 burk
    tonfisk i olja
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 1 st
    äggula
  • 3 msk
    kapris
  • 0.5 kruka
    kruka basilika
  • 0.5 kruka
    kruka persilja
  • 1 st
    citron (ca. 3 msk saft från)
  • 1 dl
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

PASTASALLAD

  • 5 dl
    kokt pasta
  • 1 fp
    körsbärstomater
  • 2 msk
    gröna oliver
  • 1 dl
    riven parmesanost
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar
  • 2 msk
    vinägrette

Gör så här

1. Putsa filén fri från senor och hinnor. Gnid in med olivolja, vitlök, citronskal, rosmarin, salt och peppar.

2. Sätt ugnen på 100°.

3. Bryn i stekpanna runt om tills den fått fin färg. Stek till 62° innertemperatur. Låt svalna.

4. Tonfisksås: Häll av oljan från tonfisken. Mixa allt till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.

5. Blanda ihop alla ingredienser till pastasalladen.

6. Skiva köttet tunt och servera med tonfisksås och pastasallad.

4 portioner

Hemköp chat icon