Hemköp

Fläsklägg med rotmos

140 min

Fläsklägg med rotmos

Portioner: 4

Ingredienser

2 kg rimmad fläsklägg med ben
1 gul lök
1 morot
1 lagerblad
6 kryddpepparkorn
1 tsk timjan
vatten

ROTMOS:
700 g kålrötter
1 morot
6 potatisar
1-2 tsk salt
vitpeppar från kvarn
½ tsk ingefära, malen
lite fläskspad
2 msk smör
senap

Gör så här

1. Lägg fläskläggen i en rymlig kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka upp och skumma.

2. Dela grönsakerna i grova bitar och lägg i lök, morot och kryddor. Koka sakta tills köttet känns mört, ca 2 timmar, (eller 40 min i tryckkokare).

3. Plocka köttet från ben och svål och servera med rotmoset och en klick senap.

ROTMOS: 1. Skölj och skala rötter och potatis. Skär rötterna i mindre bitar.

2. Koka kålrötter och morot i fläskspad om läggen är kokad i förväg, annars i lättsaltat vatten. Koka i cirka 30 minuter och lägg därefter i potatisen. Koka allt mjukt.

3. Pressa rötter och potatis eller kör i mixer. Blanda i smör och späd med fläskspad till lagom konsistens. Smaka av med salt, lite peppar och aningen ingefära.

4. Servera till fläskläggen.

Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon