Fläsklägg med rotmos

140 min

13 ingredienser


Köpklart recept för totalt

231,74 kr

  • 2 kg

    rimmad fläsklägg med ben

  • 1 st

    lök

  • 2 st

    morot (1 st till grytan + 1 st till rotmoset)

  • 1 st

    lagerblad

  • 6 st

    kryddpepparkorn

  • 1 tsk

    timjan

  • vatten

ROTMOS

  • 700 g

    kålrot

  • 6 st

    potatis

  • 1.5 tsk

    salt

  • 1 nypa

    vitpeppar (från kvarn)

  • 0.5 tsk

    ingefära, malen

  • 2 msk

    smör

Ingredienser

  • 2 kg

    rimmad fläsklägg med ben

  • 1 st

    lök

  • 2 st

    morot (1 st till grytan + 1 st till rotmoset)

  • 1 st

    lagerblad

  • 6 st

    kryddpepparkorn

  • 1 tsk

    timjan

  • vatten

ROTMOS

  • 700 g

    kålrot

  • 6 st

    potatis

  • 1.5 tsk

    salt

  • 1 nypa

    vitpeppar (från kvarn)

  • 0.5 tsk

    ingefära, malen

  • 2 msk

    smör

Gör så här

1. Lägg fläskläggen i en rymlig kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka upp och skumma.

2. Dela grönsakerna i grova bitar och lägg i lök, morot och kryddor. Koka sakta tills köttet känns mört, ca 2 timmar, (eller 40 min i tryckkokare).

3. Plocka köttet från ben och svål och servera med rotmoset och en klick senap.

ROTMOS: 1. Skölj och skala rötter och potatis. Skär rötterna i mindre bitar.

2. Koka kålrötter och morot i lite fläskspad om läggen är kokad i förväg, annars i lättsaltat vatten. Koka i cirka 30 minuter och lägg därefter i potatisen. Koka allt mjukt.

3. Pressa rötter och potatis eller kör i mixer. Blanda i smör och späd med fläskspad till lagom konsistens. Smaka av med salt, lite peppar och aningen ingefära.

4. Servera till fläskläggen.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

231,74 kr

Köpklart recept för

231,74 kr