140 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
231,74 kr
2 kg
rimmad fläsklägg med ben
1 st
lök
2 st
morot (1 st till grytan + 1 st till rotmoset)
1 st
lagerblad
6 st
kryddpepparkorn
1 tsk
timjan
vatten
ROTMOS
700 g
kålrot
6 st
potatis
1.5 tsk
salt
1 nypa
vitpeppar (från kvarn)
0.5 tsk
ingefära, malen
2 msk
smör
2 kg
rimmad fläsklägg med ben
1 st
lök
2 st
morot (1 st till grytan + 1 st till rotmoset)
1 st
lagerblad
6 st
kryddpepparkorn
1 tsk
timjan
vatten
ROTMOS
700 g
kålrot
6 st
potatis
1.5 tsk
salt
1 nypa
vitpeppar (från kvarn)
0.5 tsk
ingefära, malen
2 msk
smör
1. Lägg fläskläggen i en rymlig kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka upp och skumma.
2. Dela grönsakerna i grova bitar och lägg i lök, morot och kryddor. Koka sakta tills köttet känns mört, ca 2 timmar, (eller 40 min i tryckkokare).
3. Plocka köttet från ben och svål och servera med rotmoset och en klick senap.
ROTMOS: 1. Skölj och skala rötter och potatis. Skär rötterna i mindre bitar.
2. Koka kålrötter och morot i lite fläskspad om läggen är kokad i förväg, annars i lättsaltat vatten. Koka i cirka 30 minuter och lägg därefter i potatisen. Koka allt mjukt.
3. Pressa rötter och potatis eller kör i mixer. Blanda i smör och späd med fläskspad till lagom konsistens. Smaka av med salt, lite peppar och aningen ingefära.
4. Servera till fläskläggen.
Köpklart recept för totalt
231,74 kr
Köpklart recept för
231,74 kr