40 min
Portioner: 4
16 halverade havskräftor
3 msk smör
2 msk Pernod
2 msk konjak
1 tunnskivade fänkål
1 tunnskivad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
½ msk tomatpuré
½ fintärnad grön paprika
¼ fintärnad jalapeño
salt och peppar
3 msk skaldjursfond
3 dl vispgrädde
3 skivade salladslökar
1. Smält smör i en panna med höga kanter, lägg i kräfthalvor, hälften åt gången.
2. Flambera med konjak och Pernod.
3. Plocka upp kräftstjärtarna, lägg på en tallrik och håll varma.
4. Hetta upp pannan igen med smör och lägg i lök, fänkål och vitlök. Stek utan att det får färg. Lägg i paprika och jalapeños, tillsätt tomatpuré, låt fräsa med någon minut. Krydda med salt och peppar. Häll på skaldjursfond och grädde. Låt koka samman lite.
5. Vänd ner kräftstjärtarna försiktigt med salladslök och värm på lite.
6. Servera med baguette eller på klassiskt vis med kokt ris.