300 g champinjoner
1 gul lök
6 ägg
1 dl matlagningsgrädde
1 dl riven parmesanost
salt och svartpeppar
1 ask körsbärstomater
1 msk olivolja
1 msk smör
2 stjälkar svartkål, plockad i bitar
1 msk olivolja
salt och peppar
1 zucchini, rå hyvlad
CITRONDRESSING
saften av 1 citron
2 msk olivolja
1 nypa socker
salt och svartpeppar
Allergiinformation
ägg
Ingredienser
300 g champinjoner
1 gul lök
6 ägg
1 dl matlagningsgrädde
1 dl riven parmesanost
salt och svartpeppar
1 ask körsbärstomater
1 msk olivolja
1 msk smör
2 stjälkar svartkål, plockad i bitar
1 msk olivolja
salt och peppar
1 zucchini, rå hyvlad
CITRONDRESSING
saften av 1 citron
2 msk olivolja
1 nypa socker
salt och svartpeppar
Allergiinformation
ägg
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°, gärna på grillfunktion.
2. Skala löken, skiva den och svampen och stek i olivolja och smör i en gjutjärnspanna eller annan ugnsfast panna.
3. Vispa ihop ägg och grädde, salta och peppra.
4. Häll äggsmeten i pannan och låt den sätta sig en aning. Strö parmesanosten över, toppa med körsbärstomaterna och stek klart i ugnen i ca 10 min.
5. Stek kålen krispig i olja, salta och peppra.
6. Rör ihop ingredienserna till dressingen.
7. Skiva zucchinin tunt, gärna med mandolin. Vänd den i dressingen och servera med den nygräddade frittatan.