Ett krispigt knäckebröd som är enkelt att göra själv, fullproppat med goda och hälsosamma fröer.
60 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
233,60 kr
1 dl
havregryn
1 dl
linfrön
1 dl
pumpafrön
1 dl
solrosfrön
1 dl
svarta sesamfrön
1 dl
vita sesamfrön
1 msk
chiafrön
1 tsk
bakpulver
2 dl
majsmjöl
2 dl
vetemjöl
1 dl
rapsolja
2 dl
vatten
1 msk
flingsalt
Allergiinformation
gluten
1 dl
havregryn
1 dl
linfrön
1 dl
pumpafrön
1 dl
solrosfrön
1 dl
svarta sesamfrön
1 dl
vita sesamfrön
1 msk
chiafrön
1 tsk
bakpulver
2 dl
majsmjöl
2 dl
vetemjöl
1 dl
rapsolja
2 dl
vatten
1 msk
flingsalt
Allergiinformation
gluten
1. Sätt ugnen på 200 grader och blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt olja samt vatten och rör samman. Dela degen i två delar och kavla tunt mellan två bakplåtspapper. Använd sedan en vass kniv och skär degen i 16 delar.
2. Avsluta med att strö flingsalt på toppen och grädda mitt i ugnen i cirka 18–20 minuter, eller tills fröknäcket är torrt och har fått en lätt gyllenbrun yta. Låt svalna något på plåten och bryt sedan loss bitarna. Låt dem svalna helt på galler.
Köpklart recept för totalt
233,60 kr
Köpklart recept för
233,60 kr