Makrill från frysdisken blir en middag med vårkänslor när den får sällskap av dill och krispiga äpplen. Perfekt en vinterkväll när man längtar efter ljuset!
35 min
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Koka bulgur i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Häll av eventuellt överblivet kokvatten och låt ånga av. Blanda med olivolja, dill och salt. Häll ut i en ugnsfast form och ställ åt sidan.
3. Rör ihop alla ingredienser till vitlöksyoghurten i en skål och ställ kallt.
4. Ta ut den tinade makrillen ur förpackningen och lägg den i en ugnsfast smord form med skinnsidan nedåt. Salta, peppra och pressa över lite citron.
5. Vispa upp ett ägg i en vid skål. Hacka pumpafrön fint och blanda med sesam. Doppa ovansidan av fisken i ägget, sedan i fröblandningen och ställ in i mitten av ugnen, tills makrillen har en innertemperatur på 55°C (det tar ca 10 minuter). Ställ samtidigt in dillbulgurn och låt den rostas tills den blir gyllenbrun.
6. Skiva äpplet tunt och lägg i en salladsskål. Blanda med olivolja, citron, flingsalt och svartpeppar. Vänd ner salladsbladen.
7. Ta ut fisken ur ugnen och servera med alla tillbehör och lite färsk dill!
4 portioner