Ett fantastiskt sätt att börja dagen med vegetabilisk nana ice cream, chiapudding och fröcrunch.
40 min
NANA ICE CREAM
CHIAPUDDING
FRÖCRUNCH
TILLBEHÖR
NANA ICE CREAM: Förbered kvällen eller dagen innan: Mixa alla ingredienser i en hushållsmixer tills blandningen har en konsistens som påminner om mjukglass. Häll över i en frystålig burk med lock, eller flera mindre, och lägg in i frysen.
CHIAPUDDING: Förbered kvällen eller dagen innan: Blanda mjölken med chiafrön, vaniljextrakt och lönnsirap. Rör tills allt är väl blandat. Låt stå i kylen över natten.
FRÖCRUNCH: Förbered kvällen eller dagen innan:
1. Rosta fröna på medelhög värme i en torr stekpanna tills de doftar härligt och fått en lätt gyllenbrun yta. Dra stekpannan från plattan och sänk värmen till medellåg.
2. Tillsätt kokosolja och honung, rör runt och sätt tillbaka stekpannan på plattan. Låt puttra försiktigt under omrörning i cirka 2 minuter. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna.
4 portioner