Fylld butternutpumpa med färs, torkade tranbär & lönnsirap
4 port, ca 40 min
40 min
1 butternutpumpa 50 g ströbröd
1 dl mjölk
350 g blandfärs
1 dl torkade tranbär
1 schalottenlök, finhackad
1 timjankvist, finhackad
1 nypa riven muskotnöt
salt och svartpeppar
2 msk lönnsirap
1 påse salladsmix
1 tsk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Ingredienser
1 butternutpumpa 50 g ströbröd
1 dl mjölk
350 g blandfärs
1 dl torkade tranbär
1 schalottenlök, finhackad
1 timjankvist, finhackad
1 nypa riven muskotnöt
salt och svartpeppar
2 msk lönnsirap
1 påse salladsmix
1 tsk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Gör så här
Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200°.
2. Dela pumpan på längden och gröp ur kärnhuset.
3. Blanda ströbröd och mjölk, låt svälla 10 minuter.
4. Blanda samman färsen med övriga ingredienser, salta och peppra.
5. Fyll pumpahalvorna med färsen och lägg sedan ihop halvorna, bind ihop med bindgarn.
6. Täck pumpan med aluminiumfolie och baka i ugn 1 ½ timme.
7. Ta ut pumpan och pensla medlönnsirapen, baka i ytterligare 20 min.
8. Ta ut, skiva i 2 cm tjocka skivor ochservera med en grönsallad.