Hemköp

Fylld portabello med rotfrukter

60 min

Fylld portabello med rotfrukter

Portioner: 6

Ingredienser

6 stora portabello
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 krm grovmalen svartpeppar
3 morötter
3 palsternackor
3 rödbetor
1 tsk flingsalt
1 msk olivolja
2 soltorkade tomater
200 g haloumi
20 g ruccola

Gör så här

1. Sätt ugnen på cirka 250 och skölj samt skala rotfrukterna. Skär dem sedan i mindre kuber, cirka 2 x 2 centimeter stora. Placera på en plåt täckt med bakplåtspapper och vänd sedan runt med olivolja och salt. Fördela jämnt på plåten och rosta mitt i ugnen i cirka 15 minuter eller tills de är mjuka men med lite motstånd kvar.

2. Sänk ugnen till 200 grader, skär försiktigt av stammen på svampen och blanda olja, vitlök och svartpeppar i en liten skål. Pensla sedan insidan av svampen med oljeblandningen.

3. Täck en ugnssäker form med bakplåtspapper och placera svamparna med toppen nedåt. Skär haloumiosten i tärningar, skär soltorkade tomaterna i mindre bitar och fyll svamparna med ost, tomater och rostade rotfrukter.

4. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter eller tills svamparna känns mjuka och osten är lätt gyllenbrun. Servera med finhackad ruccola.

Hemköp chat icon