Hemköp

Getostdelizie på paprikasås

45 min

Getostdelizie på paprikasås

Portioner: 6

Ingredienser

1 frp färska lasagneplattor
300 g getost av chèvretyp
1 dl färskost
70 g bladspenat
½ msk honung
1 kruka körvel (till dekoration)

SÅS:
1 dl ajvar relish
1 dl vitt vin
3 dl hönsbuljong
100 g smör
Salt och peppar

Gör så här

1. Koka upp saltat vatten. Koka 4 lasagneplattor i max 2 minuter. Lyft över i isvatten med lite olja och låt svalna. Lägg över plattorna på en fuktig handduk.

2. Rör samman getost, färskost, honung och spenat. Smaka av med salt och peppar.

3. Bred ostsmet på de 4 plattorna och rulla sen ihop tajt, rulla in varje rulle i plastfilm och lägg kallt i minst 1 timme eller över natten.

4. Koka upp ajvar relish, vitt vin och buljong, sjud tills 3 dl återstår.

5. Sila över såsen genom finmaskig sil i en annan kastrull. Mixa i smör och smaka av med salt och peppar.

6. Skär skivor av pastarullarna, lägg på högkant i oljad ugnsfast form och sätt in i ugn på 200° i 5–8 minuter.

7. Lägg sås i botten på tallrikarna och lägg på 3–4 skivor delizie per tallrik, garnera med körvel.

Hemköp chat icon