Hemköp

Glögg på granatäpple och apelsin

En kryddig glögg som hela släktkalaset, jobbminglet eller luciatåget kan njuta av. Lika god varm som kall och perfekt både framför brasan och ute i snön.

15 min

Glögg på granatäpple och apelsin

Ingredienser

  • 2 st
    apelsiner
  • 10 dl
    granatäpplejuice
  • 2 st
    kanelstänger
  • 1 tsk
    kardemummakärnor
  • 10 st
    kryddnejlikor
  • 3 cm
    ingefära, ca 3 cm
  • 0.5 dl
    honung
  • 3 dl
    rött vin (ej tillgängligt online)

Gör så här

1, Börja med att tvätta apelsinerna noga. Skär sen av skalet och försök få bort så mycket som möjligt av det vita. Skär apelsinen i tunna skivor eller bitar och spara till servering. 
2. Häll granatäpplejuicen i en kanna, tillsätt apelsinskal, kryddor, ingefära och (om du vill) vinet. Blanda ordentligt och täck sedan med plastfolie och låt stå minst 6 timmar, men gärna ett dygn innan servering. 
3. Vill du servera glöggen varm så värm den försiktigt, den ska inte koka. Annars serveras den kall med is och apelsin. Granatäpplekärnor är fint att dekorera med! 

Tips! Bra att göra glöggen dagen innan, så smakerna hinner komma fram. 

6 portioner

Hemköp chat icon