Hemköp

Glutenfria Hamburgerbröd

12 st. bröd

70 min

Glutenfria Hamburgerbröd

Portioner: 12

Ingredienser

25 g jäst
3 dl vatten
2 msk olja
1 msk psylliumskal (husk)
½ dl kesella
½ tsk salt
1 tsk pomeransskal
5 ½ dl fin mjölmix

TILL PENSLING:
1 ägg
1 msk sesamfrö eller
brödströssel

Gör så här

1. Smula ner jästen i en bunke.

2. Värm vatten och olja till 37°. Häll blandningen över jästen och rör så att jästen löser sig.

3. Blanda ner psylliumskal och låt svälla i 10 minuter.

4. Tillsätt kesella, salt, pomeransskal och mjölmix. Arbeta degen väl, gärna i maskin eller med elvisp. Degen ska vara kladdig.

5. Forma med blöta händer 12 runda bullar och lägg glest på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 45–60 minuter.

6. Värm ugnen till 250°. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö på sesamfrö eller brödströssel (se tipsruta på föregående sida).

7. Grädda i mitten av ugnen i 10–12 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Hemköp chat icon