Gnocchi med ädelost och valnötter
Bli vardagshjälte i köket! God vardagsmat behöver varken vara krånglig eller ta lång tid att laga. Här bjuder vi på ett sådant recept med den här vegetariska varianten av gnocchi med ädelost och vitt vin.
20 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
178,70 kr
400 g
gnocchi
1 st
purjolök, strimlad (ca. 2 dm)
1 st
vitlöksklyfta pressad
1 msk
olivolja
2 dl
vatten
0.5 st
hönsbuljongtärning
1 dl
vitt vin
1 dl
vispgrädde
140 g
ädelost
1 dl
rostade valnötter
1 påse
bladspenat
Ingredienser
400 g
gnocchi
1 st
purjolök, strimlad (ca. 2 dm)
1 st
vitlöksklyfta pressad
1 msk
olivolja
2 dl
vatten
0.5 st
hönsbuljongtärning
1 dl
vitt vin
1 dl
vispgrädde
140 g
ädelost
1 dl
rostade valnötter
1 påse
bladspenat
Gör så här
1. Fräs purjolök och vitlök försiktigt i olivolja.
2. Tillsätt vitt vin, vatten, hönsbuljong och grädde. Låt koka samman ett par minuter.
3. Smula ner ädelosten och låt sjuda ett par minuter.
4. Smaka av med salt och peppar.
5. Koka gnocchin i lättsaltat vatten. Låt rinna av.
6. Blanda med sås och bladspenat.
7. Rosta valnötterna försiktigt ca 15 minuter i 150°. Strö över strax innan servering.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
178,70 kr
Köpklart recept för
178,70 kr