Hemköp

Gösceviche

En lyxig förrätt med avokado, tomater, ärtor och mynta.
Recept från MSC och Henrik Norström

20 min

Gösceviche

Portioner: 4

Ingredienser

280 g MSC-märkt gösfilé
2 st mogna avokado
2 st tomater, gärna gröna
2 dl ärtor (ca 40 st) 
0,5 knippe mynta (ca 4 blad)
4 st lime
1 fp krasse
1 nypa salt
1 näve is

DRESSING:
3 msk fiskfond
0,5 kruka koriander
1 tsk olivolja
2 msk limejuice
2 droppar tabasco (helst grön)

Gör så här

1. Mosa avokadon med en gaffel i en skål, smaksätt med 1 tsk limejuice och salt. Skiva tomaterna tunt. Förväll ärtorna i en minut, kyl sedan i isvatten och lägg på hushållspapper. Skär gösen i 1–1,5 cm stora bitar.

2. Lägg gösen i en bunke. Salta på fisken och rör försiktigt om så att saltet fördelas på all gös. Låt ligga ca 2 minuter tills fisken blir glansig. Pressa resterande lime (spara 2 msk till dressingen) och häll på gösen, låt stå ytterligare 5 minuter. Mixa ingredienserna till dressingen.

3. Vid servering, lägg upp avokadon, ta upp gösen ur limejuicen och fördela över avokadon. Lägg på tomaterna så att de täcker gösen, salta försiktigt. Fördela ärtorna och ringla över dressingen, garnera med mynta och krasse. Servera omgående.

Hemköp chat icon