Gotländsk lammsmäcka

Lammsmäcka är gotländska lammfärsbiffar. Det här receptet serveras med en supergod tzatsiki på morot, honung lite cayennepeppar.

30 min

15 ingredienser


Köpklart recept för totalt

146,65 kr

Gotländsk lammsmäcka
  • 500 g

    lammfärs

  • 3 tsk

    krossade gula senapsfrön

  • 2 st

    kokta, kalla pressade potatisar

  • 1 st

    ägg

  • 1 st

    finhackad rödlök

  • 0.75 dl

    vispgrädde

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

MOROTSTZATSIKI

  • 2 dl

    matlagningsyoghurt 10%

  • 1 st

    liten vitlöksklyfta

  • 0.5 tsk

    salt

  • 1 tsk

    honung

  • 1 krm

    cayennepeppar

  • 0.5 st

    citron, rivet skal och saft

  • 200 g

    grovrivna morötter

Ingredienser

  • 500 g

    lammfärs

  • 3 tsk

    krossade gula senapsfrön

  • 2 st

    kokta, kalla pressade potatisar

  • 1 st

    ägg

  • 1 st

    finhackad rödlök

  • 0.75 dl

    vispgrädde

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

MOROTSTZATSIKI

  • 2 dl

    matlagningsyoghurt 10%

  • 1 st

    liten vitlöksklyfta

  • 0.5 tsk

    salt

  • 1 tsk

    honung

  • 1 krm

    cayennepeppar

  • 0.5 st

    citron, rivet skal och saft

  • 200 g

    grovrivna morötter

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser till lammsmäckan till en smidig färs. Smaka av med salt och peppar, forma till biffar. Stek i panna och servera med morotstzatsiki och nygrillade grönsaker.

2. Blanda yoghurten med allt utom morötter. Smaka av med salt och peppar.

3. Vänd ner morötterna.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

146,65 kr

Köpklart recept för

146,65 kr