Hemköp

Gotländsk lammsmäcka

Lammsmäcka är gotländska lammfärsbiffar. Det här receptet serveras med en supergod tzatsiki på morot, honung lite cayennepeppar.

30 min

Gotländsk lammsmäcka

Ingredienser

  • 500 g
    lammfärs
  • 3 tsk
    krossade gula senapsfrön
  • 2 st
    kokta, kalla pressade potatisar
  • 1 st
    ägg
  • 1 st
    finhackad rödlök
  • 0.75 dl
    vispgrädde
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

MOROTSTZATSIKI

  • 2 dl
    matlagningsyoghurt 10%
  • 1 st
    liten vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk
    salt
  • 1 tsk
    honung
  • 1 krm
    cayennepeppar
  • 0.5 st
    citron, rivet skal och saft
  • 200 g
    grovrivna morötter

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser till lammsmäckan till en smidig färs. Smaka av med salt och peppar, forma till biffar. Stek i panna och servera med morotstzatsiki och nygrillade grönsaker.

2. Blanda yoghurten med allt utom morötter. Smaka av med salt och peppar.

3. Vänd ner morötterna.

4 portioner

Hemköp chat icon