Hemköp

Gratinerad hummer med parmesan

30 min

Gratinerad hummer med parmesan

Portioner: 4

Ingredienser

2 kokta och halverade humrar

SÅS:
1 msk smör
2 msk vetemjöl
3 msk hummerfond
2 dl grädde
en nypa salt (beroende på fond)
1 krm cayennepeppar
2 äggulor
2 msk riven parmesan
salt

TILLBEHÖR:
1 påse pommes frites
srirachasås

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250° övervärme.

2. Dela humrarna, knäck klorna och lägg på en plåt.

3. Sås: Smält smör och rör ut vetemjölet, späd med hummerfond, grädde och cayennepeppar och koka samman ett par minuter. Ta av från värmen och vispa ner äggulor och parmesan. Smaka av med salt.

4. Häll såsen över hummerhalvorna och gratinera gyllene 5–8 minuter.

5. Servera med pommes frites och lite srirachasås.

Hemköp chat icon