Hemköp

Gratinerad hummer med parmesan och champinjoner

Hummer är en klassiker på alla hjärtans dag eller nyårsmenyn men passar perfekt som en lyxig förrätt oavsett tillfälle. Här gratineras hummern med en blandning av champinjoner, dijonsenap och dragon, samt toppas med parmesanosten. 

30 min

Gratinerad hummer med parmesan och champinjoner

Ingredienser

  • 2 stycken
    kokta humrar
  • 200 g
    champinjoner
  • 1 msk
    smör
  • 1 dl
    riven parmesanost
  • 1 msk
    vetemjöl
  • 3 dl
    mjölk
  • 1 tsk
    dijonsenap
  • 1 knippe
    grovhackad färsk dragon
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på grill, ca 220°.

2. Dela humrarna och plocka ut köttet. Tärna köttet i grova bitar.

3. Skiva champinjonerna och stek dem mjuka i smör, strö i mjöl och rör runt, häll på mjölken och sjud sakta 10 min. Smaka av såsen med senap, salt och peppar.

4. Lägg hummerköttet i såsen, tillsätt grovhackad dragon och skeda upp i skalen.

5. Toppa med den rivna osten och gratinera i ugn ca 5 min till fin gyllenbrun färg. 6. Servera med rostat bröd och en fräsch grönsallad.

4 portioner

342,90 kr
Hemköp chat icon