Gratinerad hummer med parmesan och champinjoner

Hummer är en klassiker på alla hjärtans dag eller nyårsmenyn men passar perfekt som en lyxig förrätt oavsett tillfälle. Här gratineras hummern med en blandning av champinjoner, dijonsenap och dragon, samt toppas med parmesanosten. 

30 min

10 ingredienser


Köpklart recept för totalt

79,90 kr

Gratinerad hummer med parmesan och champinjoner
  • 2 st

    kokta humrar

  • 200 g

    champinjoner

  • 1 msk

    smör

  • 1 dl

    riven parmesanost

  • 1 msk

    vetemjöl

  • 3 dl

    mjölk

  • 1 tsk

    dijonsenap

  • 1 knippe

    grovhackad färsk dragon

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

gluten, fisk eller skaldjur och laktos

Ingredienser

  • 2 st

    kokta humrar

  • 200 g

    champinjoner

  • 1 msk

    smör

  • 1 dl

    riven parmesanost

  • 1 msk

    vetemjöl

  • 3 dl

    mjölk

  • 1 tsk

    dijonsenap

  • 1 knippe

    grovhackad färsk dragon

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

gluten, fisk eller skaldjur och laktos

Gör så här

1. Sätt ugnen på grill, ca 220°.

2. Dela humrarna och plocka ut köttet. Tärna köttet i grova bitar.

3. Skiva champinjonerna och stek dem mjuka i smör, strö i mjöl och rör runt, häll på mjölken och sjud sakta 10 min. Smaka av såsen med senap, salt och peppar.

4. Lägg hummerköttet i såsen, tillsätt grovhackad dragon och skeda upp i skalen.

5. Toppa med den rivna osten och gratinera i ugn ca 5 min till fin gyllenbrun färg. 6. Servera med rostat bröd och en fräsch grönsallad.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

79,90 kr

Köpklart recept för

79,90 kr