1 schalottenlök
200 g champinjoner
1 msk olivolja
1 förp krossade tomater, 400 g
1 kruka basilika
4 zucchini
1 vitlöksklyfta
1 dl riven parmesanost
salt och svartpeppar
1 schalottenlök
200 g champinjoner
1 msk olivolja
1 förp krossade tomater, 400 g
1 kruka basilika
4 zucchini
1 vitlöksklyfta
1 dl riven parmesanost
salt och svartpeppar
1. Skala och finhacka löken, skär champinjonerna i kvartar och svetta dem i olivolja 5–6 min, häll på tomaterna, krydda med salt och peppar, sjud sakta i 1 timme. Grovhacka basilikan och lägg i, dra kastrullen åt sidan.
2. Dela zucchinin på längden och gröp ur kärnhuset, fyll med tomat- och champinjonsås och täck med parmesanost.
3. Gratinera gyllene i 185° ca 20 min.
4. Blanda salladen med skivade rädisor, olja, citron, salt och peppar. Servera med zucchinin.