På menyn ikväll står grillad aubergine med yoghurt, chilismör och pinjenötter, och du lagar den här smarriga rätten på under 45 minuter.
Grillad aubergine gör du enklast genom att först skära auberginen i skivor, blanda den med salt och låta den ligga i ett durkslag i ca 15 minuter. Torka sedan av skivorna med hushållspapper och pensla dem med olja innan de hamnar på grillen.
Ditt chilismör smakar fantastiskt om du först bryner smöret, och sedan låter det få sällskap av pinjenötter, vitlök och chilipulver. Servera med härligt grillat bröd.
45 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
162,15 kr
2 st
auberginer
1 tsk
salt
3 msk
olivolja
50 g
smör
50 g
pinjenötter
1 st
vitlöksklyfta
1 msk
honung
2 krm
chilipulver
2 dl
matyoghurt
0.5 dl
plockad dill
1 nypa
nypa flingsalt
Allergiinformation
mjölkprotein, nötter och laktos
2 st
auberginer
1 tsk
salt
3 msk
olivolja
50 g
smör
50 g
pinjenötter
1 st
vitlöksklyfta
1 msk
honung
2 krm
chilipulver
2 dl
matyoghurt
0.5 dl
plockad dill
1 nypa
nypa flingsalt
Allergiinformation
mjölkprotein, nötter och laktos
1. Skär auberginen i 2 cm tjocka skivor. Blanda med salt och låt ligga i ett durkslag ca 15 minuter. Torka av skivorna med hushållspapper och pensla med olja.
2. Grilla auberginen tills den är mjuk och har fått färg.
3. Bryn smöret tillsammans med pinjenötterna tills gyllene. Ta från värmen och rör i riven vitlök, honung och chilipulver.
4. Bred ut yoghurten på ett fat och lägg den grillade auberginen på. Ringla över nötterna och smöret och toppa med dill och flingsalt. Servera med grillat bröd.
På under 45 minuter kan en grillad aubergine med yoghurt, chilismör och pinjenötter stå på bordet! Servera gärna din aubergine tillsammans med ett grillat bröd, och toppa hela härligheten med dill och flingsalt.
Köpklart recept för totalt
162,15 kr
Köpklart recept för
162,15 kr