Grillad korv är kanske inte ett recept att skriva hem om, men om du lägger till banh mi-toppings kommer saken i ett helt annat läge.
Banh-mi är en vietnamesisk smörgås som blivit poppis i hela världen – tänk fylld baguette med massa godsaker! Till vår grillade korv lånar vi klassiska banh mi-toppings som syrlig picklad morot och vitlöksmajonnäs med lite sting.
Pickla gärna moroten några dagar innan den ska ätas, eller låt den i alla fall stå kallt minst 3 timmar. Vitlöksmajonnäsen blir bäst om du förbereder den dagen innan.
Servera dina korvar i vanligt korvbröd, eller i en baguette, tillsammans med den picklade moroten, majonnäsen, chili, rostad lök, koriander och mynta till servering Mums!
60 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
114,17 kr
1 st
morot
0.5 dl
strösocker
0.5 dl
ättikssprit
1.5 dl
majonnäs
1 st
vitlöksklyfta
1 krm
salt
1 st
röd chili
8 st
korvar
8 st
korvbröd
Allergiinformation
gluten
1 st
morot
0.5 dl
strösocker
0.5 dl
ättikssprit
1.5 dl
majonnäs
1 st
vitlöksklyfta
1 krm
salt
1 st
röd chili
8 st
korvar
8 st
korvbröd
Allergiinformation
gluten
1. Skala och skär moroten i mycket tunna strimlor.
2. Koka upp 1 dl vatten med socker och ättika tills sockret löst sig. Häll den varma lagen över morötterna och låt svalna. Låt stå i kyl minst 3 timmar.
3. Blanda majonnäsen med riven vitlök och salt. Skiva chilin tunt.
4. Grilla korvarna och servera i bröd med majonnäsen, picklad morot, chili, rostad lök och örter.
Tips: I det här receptet serverar du den grillade korven i vanligt korvbröd, eller i en baguette, tillsammans med picklad morot och vitlöksmajonnäs. Vill du vara extra effektiv så kan du moroten ett par dagar i förväg, och vitlöksmajonnäsen kan göras dagen innan.
Köpklart recept för totalt
114,17 kr
Köpklart recept för
114,17 kr