Grillad sallad

Har du testat att grilla sallad? Det låter kanske otippat, men grillad sallad blir ett helt magiskt gott tillbehör till både kött, fisk och vegetariskt.

Här får gemsallad, sparris och zucchini en snabb sväng på grillen – precis så att de får fina ränder och lite rökig smak. Till det ringlar vi en syrlig tahinidressing med citron och agavesirap, toppar med oliver och oregano och vips har du en rätt som känns både enkel och lyxig!

Grillad sallad är också lätt att variera med olika grönsaker och passar lika bra till vardag som till fest. Redo? Nu kör vi!

30 min

11 ingredienser


Köpklart recept för totalt

344,35 kr

Grillad sallad
  • 0.5 kruka

    oregano

  • 120 g

    oliver, urkärnade

  • 3 st

    gemsallad eller 1 romansallad

  • 15 st

    stjälkar grön sparris

  • 1 st

    stor zucchini

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Syrlig tahinidressing

  • 1 st

    citron, gärna ekologisk

  • 2 msk

    tahini

  • 1 tsk

    agavesirap (eller honung)

  • 0.25 tsk

    salt

Ingredienser

  • 0.5 kruka

    oregano

  • 120 g

    oliver, urkärnade

  • 3 st

    gemsallad eller 1 romansallad

  • 15 st

    stjälkar grön sparris

  • 1 st

    stor zucchini

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Syrlig tahinidressing

  • 1 st

    citron, gärna ekologisk

  • 2 msk

    tahini

  • 1 tsk

    agavesirap (eller honung)

  • 0.25 tsk

    salt

Gör så här

1. Börja med dressingen: Zesta citronen och pressa ur 2 ½ msk saft. Lägg i en skål och vispa ihop med övriga ingredienser.
2. Plocka bladen av oreganon och riv itu oliverna i mindre bitar.
3. Dela varje salladshuvud på hälften, på längden. Skär bort den träiga nedre delen av sparrisen.
4. Pensla sparrisen och snittsidan på salladen med olja. Salta lätt. Grilla sparris och sallad på medelhög direktvärme och med locket öppet. Salladen och sparrisen ska få grillränder utan att bli genomgrillad, det tar ca 1–2 minuter. Låt svalna och dela sedan i mindre bitar.
5. Hyvla zucchinin tunt med madolin eller osthyvel och lägg på ett fat.
6. Lägg det grillade med oreganobladen på zucchinin och vänd runt försiktigt. Ringla över tahinidressing. Toppa med oliverna och nymalen svartpeppar.

Grillad sallad är både enkel att göra och imponerande att servera. Den lyfter vilken grillmiddag som helst och kan lätt anpassas efter säsongens grönsaker och efter din egen smak, förstås!



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

344,35 kr

Köpklart recept för

344,35 kr