Fixa en härlig grillkväll med grillad karré på ben och en supergod sallad på tomater och lök. Det här receptet är enkelt att laga men har fortfarande massor med smak. Serveras gärna med lite citronvatten.
30 min
15 ingredienser
Köpklart recept för totalt
389,61 kr
4 skivor
karré med ben
1 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
2 st
aubergine
1 burk
turkisk yoghurt
TOMATSALLAD
4 ark
aluminiumfolie
400 g
tomater i olika färger, delade
1 st
apelsin, saft och rivet skal
1 kruka
timjan
1 dl
urkärnade Kalamataoliver
1 st
vårlök (ej tillgängligt online)
2 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
4 skivor
karré med ben
1 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
2 st
aubergine
1 burk
turkisk yoghurt
TOMATSALLAD
4 ark
aluminiumfolie
400 g
tomater i olika färger, delade
1 st
apelsin, saft och rivet skal
1 kruka
timjan
1 dl
urkärnade Kalamataoliver
1 st
vårlök (ej tillgängligt online)
2 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1. Pensla köttet med olivolja, krydda med salt och peppar. Dela sedan auberginerna i halvor och gör detsamma. Grilla ca 4–5 minuter på var sida.
2. Lägg ut fyra ark med aluminiumfolie (eller ett stort). Vik in kanterna så att det bildas en inhägnad. Fördela tomater, skivad lök och oliver på. Riv apelsinskal och pressa saften över. Krydda med salt och peppar och färsk timjan.
3. Värm på grillen 5 minuter och servera tomatsalladen varm, direkt med karrén. Lägg lite turkisk yoghurt över auberginehalvorna och servera ihop med resten.
Tips! Du kan även slänga ihop en yoghurtdressing på nolltid. Blanda bara yoghurt med pressad vitlök, vitpeppar och en nypa salt. Klart!
Köpklart recept för totalt
389,61 kr
Köpklart recept för
389,61 kr