Fixa en härlig grillkväll med grillad karré på ben och en supergod sallad på tomater och lök. Det här receptet är enkelt att laga men har fortfarande massor med smak. Serveras gärna med lite citronvatten.
30 min
TOMATSALLAD
1. Pensla köttet med olivolja, krydda med salt och peppar. Dela sedan auberginerna i halvor och gör detsamma. Grilla ca 4–5 minuter på var sida.
2. Lägg ut fyra ark med aluminiumfolie (eller ett stort). Vik in kanterna så att det bildas en inhägnad. Fördela tomater, skivad lök och oliver på. Riv apelsinskal och pressa saften över. Krydda med salt och peppar och färsk timjan.
3. Värm på grillen 5 minuter och servera tomatsalladen varm, direkt med karrén. Lägg lite turkisk yoghurt över auberginehalvorna och servera ihop med resten.
Tips! Du kan även slänga ihop en yoghurtdressing på nolltid. Blanda bara yoghurt med pressad vitlök, vitpeppar och en nypa salt. Klart!
4 portioner