Recept från Hemlagat, Höst 2017
20 min
4 eller 6 stora mangoldblad, gärna med stjälk
olivolja
salt
LÖK- OCH PISTASCHPESTO
2 färsk- eller salladslökar, ansade
½ vitlöksklyfta
100 g skalade pistaschnötter
2 msk olivolja
½ citron, pressad juice
salt
4 eller 6 stora mangoldblad, gärna med stjälk
olivolja
salt
LÖK- OCH PISTASCHPESTO
2 färsk- eller salladslökar, ansade
½ vitlöksklyfta
100 g skalade pistaschnötter
2 msk olivolja
½ citron, pressad juice
salt
1. LÖK- OCH PISTASCHPESTO: Börja med att grilla färsklöken så den får färg men är lite rå i mitten. Hacka den grovt och mortla ihop med vitlök, pistaschnötter, olivolja. Smaka av med salt och citronjuice.
2. Pensla mangoldbladen med olivolja och grilla snabbt. Salta och servera med lök- och pistaschpeston.