Hemköp

Grillad skinkstek med citrusdressad kålsallad

Bli en mästerkock med smak för grönt! Det här receptet står Tommy Myllymäki bakom. "Sugen på sås? Blanda lite rivet citronskal med crème fraiche och servera till skinksteken. Addera bröd och lite kokt potatis om du har barn eller är jättehungrig."

30 min

Grillad skinkstek med citrusdressad kålsallad

Ingredienser

  • 600 g
    benfri skinkstek i skivor
  • 1 st
    fänkål
  • 8 st
    brysselkål
  • 0.5 st
    blomkålshuvud
  • 1 knippe
    bladpersilja
  • 1 st
    citron
  • 3 msk
    olivolja
  • 1 krm
    salt
  • 2 krm
    svartpeppar

Gör så här

1. Skölj grönsakerna. Skär bort roten på fänkålen. Plocka ett par fina små knoppar ur blomkålen. Skiva fänkålen och resten av blomkålen fint, helst med mandolin för bästa resultat. Skölj och plocka bladen av brysselkålen.

2. Finhacka bladpersiljan. Skölj och finriv skalet av citronen. Blanda persilja och citronskal med kålsorterna.

3. Gör en citrondressing med drygt 3 msk olivolja och saften av en halv citron. Blanda ner i kålsalladen.

4. Salta och peppra skinksteken. Stek på hög värme, gärna i grillpanna, ca 1 minut på vardera sida. Dra ner värmen och låt steka tills den är genomstekt.

5. Servera skinksteken tillsammans med kålsalladen.

4 portioner

186,44 kr
Hemköp chat icon