Grillad skinkstek med citrusdressad kålsallad

Bli en mästerkock med smak för grönt! Det här receptet står Tommy Myllymäki bakom. "Sugen på sås? Blanda lite rivet citronskal med crème fraiche och servera till skinksteken. Addera bröd och lite kokt potatis om du har barn eller är jättehungrig."

30 min

9 ingredienser


Köpklart recept för totalt

201,44 kr

Grillad skinkstek med citrusdressad kålsallad
  • 600 g

    benfri skinkstek i skivor

  • 1 st

    fänkål

  • 8 st

    brysselkål

  • 0.5 st

    blomkålshuvud

  • 1 knippe

    bladpersilja

  • 1 st

    citron

  • 3 msk

    olivolja

  • 1 krm

    salt

  • 2 krm

    svartpeppar

Ingredienser

  • 600 g

    benfri skinkstek i skivor

  • 1 st

    fänkål

  • 8 st

    brysselkål

  • 0.5 st

    blomkålshuvud

  • 1 knippe

    bladpersilja

  • 1 st

    citron

  • 3 msk

    olivolja

  • 1 krm

    salt

  • 2 krm

    svartpeppar

Gör så här

1. Skölj grönsakerna. Skär bort roten på fänkålen. Plocka ett par fina små knoppar ur blomkålen. Skiva fänkålen och resten av blomkålen fint, helst med mandolin för bästa resultat. Skölj och plocka bladen av brysselkålen.

2. Finhacka bladpersiljan. Skölj och finriv skalet av citronen. Blanda persilja och citronskal med kålsorterna.

3. Gör en citrondressing med drygt 3 msk olivolja och saften av en halv citron. Blanda ner i kålsalladen.

4. Salta och peppra skinksteken. Stek på hög värme, gärna i grillpanna, ca 1 minut på vardera sida. Dra ner värmen och låt steka tills den är genomstekt.

5. Servera skinksteken tillsammans med kålsalladen.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

201,44 kr

Köpklart recept för

201,44 kr