Hemköp

Grillad tonfisk med tomat och melonsallad

Låt tonfisken ta plats på grillen och gör en fantastisk sallad med melon, tomater, fetaost, ärskott och mynta. Fräscht och gott på sommarbordet och en självklarhet på grillfesten. Det här enkla receptet på tonfisksallad passar både som lunch eller en lättare middag!

20 min

Grillad tonfisk med tomat och melonsallad

Ingredienser

  • 4 skivor
    tonfisk

TOMAT- OCH MELONSALLAD

  • 4 st
    kvisttomater
  • 1 st
    galiamelon
  • 1 påse
    babyspenat
  • 1 paket
    ärtskott
  • 100 g
    fetaost
  • 0.5 kruka
    mynta, grovhackad
  • 1 st
    schalottenlök, skivad i tunna ringar

DRESSING

  • 1 dl
    olivolja
  • 1 st
    citron, saft från
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Skär tomat och melon i ca 2 cm stora bitar.

2. Skiva schallottenlöken i tunna ringar.

3. Grovhacka myntan och fördela isär ärtskotten.

4. Smula eller skär fetaosten i bitar.

5. Blanda samman samtliga ingredienser till salladen och smaka av med salt och nymald svartpeppar.

6. Blanda samman alla ingredienser till dressingen i en skål.

7.Grilla tonfisken så att den får en rå kärna och servera direkt med salladen. 

8. Toppa med dressingen. 

4 portioner

209,58 kr
Hemköp chat icon