Låt tonfisken ta plats på grillen och gör en fantastisk sallad med melon, tomater, fetaost, ärskott och mynta. Fräscht och gott på sommarbordet och en självklarhet på grillfesten. Det här enkla receptet på tonfisksallad passar både som lunch eller en lättare middag!
20 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
245,48 kr
4 skivor
tonfisk
TOMAT- OCH MELONSALLAD
4 st
kvisttomater
1 st
galiamelon
1 påse
babyspenat
1 paket
ärtskott
100 g
fetaost
0.5 kruka
mynta, grovhackad
1 st
schalottenlök, skivad i tunna ringar
DRESSING
1 dl
olivolja
1 st
citron, saft från
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
4 skivor
tonfisk
TOMAT- OCH MELONSALLAD
4 st
kvisttomater
1 st
galiamelon
1 påse
babyspenat
1 paket
ärtskott
100 g
fetaost
0.5 kruka
mynta, grovhackad
1 st
schalottenlök, skivad i tunna ringar
DRESSING
1 dl
olivolja
1 st
citron, saft från
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1. Skär tomat och melon i ca 2 cm stora bitar.
2. Skiva schallottenlöken i tunna ringar.
3. Grovhacka myntan och fördela isär ärtskotten.
4. Smula eller skär fetaosten i bitar.
5. Blanda samman samtliga ingredienser till salladen och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
6. Blanda samman alla ingredienser till dressingen i en skål.
7.Grilla tonfisken så att den får en rå kärna och servera direkt med salladen.
8. Toppa med dressingen.
Köpklart recept för totalt
245,48 kr
Köpklart recept för
245,48 kr