Smör, salvia och sesamolja gör denna kyckling till en dröm på grillen: Saftig, knaprig och med djupa smaker. Håll fingrarna i styr medan den svalnar bara!
40 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
244,36 kr
50 g
rumstempererat smör
2 tsk
sesamolja
1 st
citron (rivet skal från samt 1 tsk saft från.)
2 st
stora rivna vitlöksklyftor
10 blad
finhackad salvia
0.5 tsk
salt
0.5 tsk
nymalen svartpeppar
4 st
färska stora kycklingklubbor
1 tsk
flingsalt att strö över kycklingen
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
50 g
rumstempererat smör
2 tsk
sesamolja
1 st
citron (rivet skal från samt 1 tsk saft från.)
2 st
stora rivna vitlöksklyftor
10 blad
finhackad salvia
0.5 tsk
salt
0.5 tsk
nymalen svartpeppar
4 st
färska stora kycklingklubbor
1 tsk
flingsalt att strö över kycklingen
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
1. Blanda smör noga med sesamolja, skal och saft från citron, vitlök, salvia, salt och peppar.
2. Skölj kycklingen och klappa den torr med hushållspapper, det är viktigt för att smöret ska fastna ordentligt på skinnet. Tryck in fingret under skinnet på kycklingklubborna och tryck in smöret mellan skinn och köttet. Gnid in kycklingen med resterande smör. Avsluta med att krydda kycklingen med lite flingsalt, det gör kycklingskinnet lite krispigare när du grillar den.
3. Grilla kycklingen över indirekt värme, dvs inte direkt över glöden tills kycklingen är gyllenbrun runt om och helt genomlagad. Vänd på den någon gång under tiden. Det tar ca 25 minuter.
Köpklart recept för totalt
244,36 kr
Köpklart recept för
244,36 kr