Grillade rödbetor med citron- & fänkålssmör

När man grillar hela, oskalade rotfrukter behåller de sin sötma, smak och ”juice”. Grilla ”low and slow”!

10 min

9 ingredienser


Köpklart recept för totalt

190,60 kr

Grillade rödbetor med citron- & fänkålssmör
  • 1 kg

    rödbetor, gärna små (eller dela större en gång på mitt)

  • 100 g

    smör

  • 1 msk

    citronsaft

  • 1 st

    citron (rivet skal från)

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1.5 msk

    fänkålsfrön – rostas och mortlas

  • 1 tsk

    salt

  • 0.5 ask

    krasse eller andra skott

  • 0.5 dl

    rostade hasselnötter, finhackade

Ingredienser

  • 1 kg

    rödbetor, gärna små (eller dela större en gång på mitt)

  • 100 g

    smör

  • 1 msk

    citronsaft

  • 1 st

    citron (rivet skal från)

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1.5 msk

    fänkålsfrön – rostas och mortlas

  • 1 tsk

    salt

  • 0.5 ask

    krasse eller andra skott

  • 0.5 dl

    rostade hasselnötter, finhackade

Gör så här

1. Tvätta och skrubba betorna tills de är rena. Gnid in dem med olja, krydda med fint salt och grilla dem på indirekt värme under lock i cirka 60 minuter. Känn efter med en sticka om de är klara, de ska vara helt mjuka.

2. Rosta fänkålsfröna tills det börjar knäppa i dem. Låt svalna och mortla sedan fint. Rör samman med riven vitlök, citron, salt och rumstempererat smör tills allt blandats noga.

3. Skär ett snitt i betorna och tryck till dem så de öppnar sig. Klicka ut smör på toppen. Toppa med klippt krasse och hasselnötter.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

190,60 kr

Köpklart recept för

190,60 kr