En enkel soppa med krutonger och fetaost kommer här, perfekt att hälla i termos till utflykten eller att svänga ihop en vardag när tiden inte riktigt räcker till.
25 min
17 ingredienser
Köpklart recept för totalt
163,92 kr
1 st
lök
2 msk
smör
1 msk
vetemjöl
7 dl
vatten
2 msk
kycklingfond
1.25 dl
vispgrädde
0.5 tsk
salt
1 nypa
peppar
5 dl
frysta gröna ärtor
2 msk
mynta, hackad
1 st
lime, skal och saft
KRUTONGER
4 skiva
surdegsbröd, eller annat ljust bröd
2 msk
olivolja
1 st
vitlöksklyfta
1 nypa
salt
Topping
150 g
fetaost
1 msk
olivolja
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
1 st
lök
2 msk
smör
1 msk
vetemjöl
7 dl
vatten
2 msk
kycklingfond
1.25 dl
vispgrädde
0.5 tsk
salt
1 nypa
peppar
5 dl
frysta gröna ärtor
2 msk
mynta, hackad
1 st
lime, skal och saft
KRUTONGER
4 skiva
surdegsbröd, eller annat ljust bröd
2 msk
olivolja
1 st
vitlöksklyfta
1 nypa
salt
Topping
150 g
fetaost
1 msk
olivolja
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
1. Skala och hacka löken.
2. Fräs löken i smöret på svag värme i en kastrull tills den mjuknat.
3. Rör ner mjölet och låt det fräsa någon minut tillsammans utan att ta färg.
4. Tillsätt vatten, fond och grädde. Låt småkoka på svag värme i 10 minuter. Krydda med salt och peppar.
5. Rör ner ärtorna och låt dem bara bli varma, inte koka, så behåller de sin gröna färg.
6. Tillsätt myntan.
7. Mixa soppan slät med stavmixer eller i en matberedare. Vill du ha en helt slät soppa kan du sila den.
8. Smaka av med limeskal och saft, kanske lite mer salt och peppar. Håll varm.
9. Riv brödet i mindre bitar och stek det gyllene i olivolja.
10. Tillsätt vitlök mot slutet och låt bara precis steka med, så den inte hinner brännas. Smaka av med salt.
11. Fördela soppan i skålar och smula över fetaosten. Ringla över lite olivolja och toppa med krutongerna och färsk mynta/körvel.
Köpklart recept för totalt
163,92 kr
Köpklart recept för
163,92 kr