Hemköp

Grön sparris med kallrökt lax, pocherat ägg och dilldressing

Recept på en härlig vårfavorit med vårens sparris. Det pocherade ägget smakar perfekt till den kallrökta laxen.

20 min

Grön sparris med kallrökt lax, pocherat ägg och dilldressing

Ingredienser

  • 200 g
    kallrökt lax, skivad
  • 1 knippe
    grön sparris
  • 4 st
    ägg
  • 0.5 tsk
    salt

DILLDRESSING

  • 1 msk
    majonnäs
  • 1 msk
    gräddfil
  • 1 kvist
    dill
  • 1 st
    citron, saft och rivet skal
  • 2 krm
    salt
  • 2 krm
    peppar

Gör så här

1. Ansa sparrisen i roten. Koka i lättsaltat vatten 2–3 minuter, ta upp och kyl ner i kallt vatten.

2. Koka upp vatten i en kastrull med en nypasalt och lite ättika.

3. Kläck ner äggen i vattnet och sjud i ca 3–4 minuter. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

4. Hacka dillen och blanda med övriga ingredienser till dressingen.

4. Servera sparrisen med rökt lax, pocherat ägg, skeda sås över ägget och garnera med dill och en citronklyfta.

4 portioner

222,70 kr
Hemköp chat icon