Recept på en härlig vårfavorit med vårens sparris. Det pocherade ägget smakar perfekt till den kallrökta laxen.
20 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
244,70 kr
200 g
kallrökt lax, skivad
1 knippe
grön sparris
4 st
ägg
0.5 tsk
salt
DILLDRESSING
1 msk
majonnäs
1 msk
gräddfil
1 kvist
dill
1 st
citron, saft och rivet skal
2 krm
salt
2 krm
peppar
Allergiinformation
mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg
200 g
kallrökt lax, skivad
1 knippe
grön sparris
4 st
ägg
0.5 tsk
salt
DILLDRESSING
1 msk
majonnäs
1 msk
gräddfil
1 kvist
dill
1 st
citron, saft och rivet skal
2 krm
salt
2 krm
peppar
Allergiinformation
mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg
1. Ansa sparrisen i roten. Koka i lättsaltat vatten 2–3 minuter, ta upp och kyl ner i kallt vatten.
2. Koka upp vatten i en kastrull med en nypasalt och lite ättika.
3. Kläck ner äggen i vattnet och sjud i ca 3–4 minuter. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
4. Hacka dillen och blanda med övriga ingredienser till dressingen.
4. Servera sparrisen med rökt lax, pocherat ägg, skeda sås över ägget och garnera med dill och en citronklyfta.
Köpklart recept för totalt
244,70 kr
Köpklart recept för
244,70 kr