Grön sparris med kallrökt lax, pocherat ägg och dilldressing

Recept på en härlig vårfavorit med vårens sparris. Det pocherade ägget smakar perfekt till den kallrökta laxen.

20 min

10 ingredienser


Köpklart recept för totalt

244,70 kr

Grön sparris med kallrökt lax, pocherat ägg och dilldressing
  • 200 g

    kallrökt lax, skivad

  • 1 knippe

    grön sparris

  • 4 st

    ägg

  • 0.5 tsk

    salt

DILLDRESSING

  • 1 msk

    majonnäs

  • 1 msk

    gräddfil

  • 1 kvist

    dill

  • 1 st

    citron, saft och rivet skal

  • 2 krm

    salt

  • 2 krm

    peppar

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg

Ingredienser

  • 200 g

    kallrökt lax, skivad

  • 1 knippe

    grön sparris

  • 4 st

    ägg

  • 0.5 tsk

    salt

DILLDRESSING

  • 1 msk

    majonnäs

  • 1 msk

    gräddfil

  • 1 kvist

    dill

  • 1 st

    citron, saft och rivet skal

  • 2 krm

    salt

  • 2 krm

    peppar

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg

Gör så här

1. Ansa sparrisen i roten. Koka i lättsaltat vatten 2–3 minuter, ta upp och kyl ner i kallt vatten.

2. Koka upp vatten i en kastrull med en nypasalt och lite ättika.

3. Kläck ner äggen i vattnet och sjud i ca 3–4 minuter. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

4. Hacka dillen och blanda med övriga ingredienser till dressingen.

4. Servera sparrisen med rökt lax, pocherat ägg, skeda sås över ägget och garnera med dill och en citronklyfta.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

244,70 kr

Köpklart recept för

244,70 kr