Hemköp

Grön ärtröra med ugnsrostad sparris och morötter

40 min

Grön ärtröra med ugnsrostad sparris och morötter

Portioner: 6

Ingredienser

UGNSROSTAD SPARRIS & MORÄTTER:
1 knippe sparris
4–6 morötter
2 msk olivolja
citronpeppar
timjan
flingsalt

GRÖN ÄRTRÖRA:
5 dl frysta gröna ärtor
150 g fetaost
2 msk citronjuice
2 msk hackad dill
2 msk olivolja
salt och peppar

TILL SERVERING:
olivolja
hackad dill
nymalen svartpeppar

Gör så här

1. UGNSROSTAD SPARRIS & MORÄTTER: Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta morötterna och skölj sparrisen. Dela morötterna på hälften på längden och sprid ut på en ugnsplåt. Ringla över olivoljan och krydda med timjan, citronpeppar och flingsalt. Rosta morötterna i ugnen i 10 minuter. Lägg sedan på sparrisen. Vänd om så att kryddorna och olivoljan fördelas jämt och rosta i ytterligare 20 min, eller tills morötterna och sparrisen är gyllene och genomstekta.

2. GRÖN ÄRTRÖRA: Tina ärtorna. Mixa samman med fetaost, citronjuice, dill och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Servera i skål med ringlad olivolja, hackad dill och nymalen svartpeppar ovanpå.

Hemköp chat icon