30 min
Portioner: 3
400 g potatis
1 knippe färsk lök
2 morötter
1 fänkål
150 g sockerärter
½ huvud blomkål eller romanesco
½ knippe sparris
1 kruka persilja
100 g smör
380 g gröna kokta linser
4 ägg
2 msk vinäger
salt och peppar
1. Förkoka potatisen.
2. Dela alla grönsaker i trevliga bitar.
3. Skölj linserna i kallt vatten.
4. Smält smöret och stek först potatis, morot och fänkål, tillsätt sedan blomkål, stek tills alla grönsaker är klara. Salta och peppra och smaka av.
5. Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt vinäger. Pochera äggen i 3 minuter, ta upp och håll varma.
6. Vänd ned sparris och spenaten i pytten, rör runt, stek i 1 minut till och dra sedan stekpannan från värmen.
7. Hacka persiljan.
8. Servera pytten med ägget på toppen och hackad persilja.