4 PORTIONER SOM FÖRRÄTT, 25 MIN
25 min
Portioner: 4
8 savoykålsblad
2 stora mogna avokador
3 krukor färska kryddor, t ex koriander,
mynta, thaibasilika, persilja
8 salladslökar, delade i tunna stavar
1 liten gurka, delad i tunna stavar
1½ dl sojabönor, tinade
12 sockerärtor, delade på längden
2 gröna chili, delade i tunna skivor
1 liten broccoli, delad i avlånga bitar
ev 1 näve vitlöksgroddar
2 lime, i klyftor
1 msk olja att steka i
GRÖN TAHINIDIPP
1 tsk socker
1 dl tahini
1-2 tsk wasabi
3 vitlöksklyftor, skalade och grovhackade
1 kruka koriander, grovt hackad
½ kruka persilja, grovt hackad
2/3 dl citronsaft
2 tsk salt
3 tsk sesamolja
1 msk svarta sesamfrö
1. DIPP: Mixa vitlök, örter och citronsaft. Mixa i socker, tahini, wasabi och 1 dl vatten. Smaka av med sesamolja. Toppa med sesamfrön.
2. WRAPS: Lägg kålen i en bunke och häll på kokande vatten. Låt stå 4 min. Stek broccolin snabbt i oljan.
3. Klipp kryddorna från krukan och lägg på fat med grönsakerna. Fyll kålbladen med lite av varje. Rulla ihop och dippa.