Hemköp

Grönsakswok med äggnudlar & tofu

30 min

Grönsakswok med äggnudlar & tofu

Ingredienser

  • 250 g
    äggnudlar
  • 300 g
    strimlad vitkål
  • 1 påse
    wokmix 500 g
  • 4 msk
    matolja
  • 200 g
    fast tofu
  • 1 tsk
    sambal oelek
  • 1 tsk
    skalad och riven ingefära

TOPPA MED

  • 1 dl
    salta cashewnötter
  • 0.5 kruka
    koriander

EGEN WOKSÅS

  • 2 st
    pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk
    finhackad färsk ingefära
  • 0.5 dl
    japansk soja
  • 0.5 dl
    sweet chili sauce
  • 1 tsk
    sambal oelek
  • 1 st
    pressad lime
  • 1 st
    finhackat citrongräs

Gör så här

1. Koka nudlarna enligt anvisning på paketet och spola i kallt vatten.

2. Strimla vitkålen.

3. Hetta upp oljan i en wokpanna och stek wokmix och vitkål på hög värme i omgångar så att de behåller krispigheten.

4. Skär tofun i kuber och stek gyllene och krispiga i matolja. Vänd runt med lite sambal oelek och riven ingefära för extra smak.

5. Blanda samman allt till woksåsen.

6. Blanda alla grönsaker i wokpannan, vänd ner nudlarna, tofun och servera med woksåsen.

4 portioner

180,28 kr
Hemköp chat icon