Hemköp

Gulaschsoppa med gremolata

TILL 6–8 PORTIONER, TID CA 1 1/2 TIMME

90 min

Gulaschsoppa med gremolata

Portioner: 6

Ingredienser

1 kg högrev, tärnat
½ msk + 1 tsk salt
2 gula lökar, hackade
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk + 2 msk olivolja
1 msk + 1 msk smör
1 ½ msk paprikapulver
1 ½ msk mald kummin
1 tsk chilipeppar
1 l vatten
2 köttbuljongtärningar
5 dl porter
1 burk krossade tomater (400 g)
2 krm svartpeppar, mald
5 potatisar, tärnade
2 paprikor, tärnade
1 citron, pressad saft
1 tsk salt

Gremolata:
2 vitlöksklyftor
1 knippa blad-persilja
1 citron, rivet skal

Tillbehör:
3 dl gräddfil

Gör så här

1. Blanda det tärnade köttet med 1/2 msk salt.

2. Fräs löken glansig i olja och smör i en stekpanna. Tillsätt vtilök, paprikapulver, kummin, och chilipeppar och fräs ytterligare ca 2 minuter. Lägg över i en gryta.

3. Bryn köttet i olja och smör i omgångar tills det får fin färg. Lägg köttet i grytan. Tillsätt vatten, buljongtärningar, porter, tomatkross och peppar. Låt sjuda under lock 1–2 timmar. Hit kan förberedas redan dagen före.

4. Blanda ner potatis och paprika i grytan och sjud under lock ytterligare ca 15 minuter, tills potatisen är mjuk. Smaka av med citronsaft och 1 tsk salt.

5. Gremolata: Skala och finhacka vitlöken. Hacka persiljan. Blanda vitlök, persilja och citronskal till ett strössel. Servera grytan med gremolata, gräddfil och ett gott bröd.

Hemköp chat icon