En underbar vegetarisk burgare där sälta möter sötma! Grilla halloumin och toppa med en supergod chutney på körsbär, avokado och picklad lök.
45 min
KÖRSBÄRSCHUTNEY MED CHIPOTLE
PICKLAD LÖK
HALLOUMIBURGARE
1. KÖRSBÄRSCHUTNEY: Skala lök och vitlök och hacka fint. Fräs löken på medelvärme i oljan ett par minuter utan att det tar färg.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda ca 30 minuter eller tills vätskan kokat ner till hälften.
3. Häll upp chutneyn på en väl rengjord och steriliserad burk. Förvara kallt.
4. PICKLAD LÖK: Skala och skiva löken tunt med hjälp av en mandolin eller en vass kniv. Koka upp ättikssprit, socker och vatten. Ställ åt sidan och låt svalna.
5. Lägg i löken och låt stå och dra en liten stund.
6. Mosa samman avokadon med salt, peppar, olivolja och citronsaft. Riv eller pressa vitlöken och blanda ner den.
7. Grilla bröden någon minut på snittsidorna. Grilla sedan haloumin en eller ett par minuter på varje sida.
8. Arrangera sallad, haloumi och avokadoröra på bröden. Toppa med picklad lök och körsbärschutney. Lägg på locket och servera meddetsamma.
4 portioner