Halloumiburgare med körsbärschutney

En underbar vegetarisk burgare där sälta möter sötma! Grilla halloumin och toppa med en supergod chutney på körsbär, avokado och picklad lök.

45 min

23 ingredienser


Köpklart recept för totalt

213,73 kr

Halloumiburgare med körsbärschutney

KÖRSBÄRSCHUTNEY MED CHIPOTLE

  • 1 st

    gul lök, liten

  • 1 st

    vitlöksklyfta, liten

  • 1 msk

    rapsolja

  • 500 g

    urkärnade körsbär

  • 0.5 dl

    äppelcidervinäger

  • 1 dl

    farinsocker

  • 1 msk

    riven ingefära

  • 0.5 tsk

    salt

  • 1 tsk

    anchochilipulver

  • 1 krm

    chiliflakes

PICKLAD LÖK

  • 1 st

    rödlök, liten

  • 0.5 dl

    ättikssprit

  • 1 dl

    strösocker

  • 1.5 dl

    vatten

HALLOUMIBURGARE

  • 2 pk

    halloumiburgare

  • 1 pk

    briochebröd

  • 2 st

    avokado

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 1 st

    vitlöksklyfta, liten

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 st

    citron, saft från

  • 4 blad

    kruksallad, eller annan valfri sallad

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Ingredienser

KÖRSBÄRSCHUTNEY MED CHIPOTLE

  • 1 st

    gul lök, liten

  • 1 st

    vitlöksklyfta, liten

  • 1 msk

    rapsolja

  • 500 g

    urkärnade körsbär

  • 0.5 dl

    äppelcidervinäger

  • 1 dl

    farinsocker

  • 1 msk

    riven ingefära

  • 0.5 tsk

    salt

  • 1 tsk

    anchochilipulver

  • 1 krm

    chiliflakes

PICKLAD LÖK

  • 1 st

    rödlök, liten

  • 0.5 dl

    ättikssprit

  • 1 dl

    strösocker

  • 1.5 dl

    vatten

HALLOUMIBURGARE

  • 2 pk

    halloumiburgare

  • 1 pk

    briochebröd

  • 2 st

    avokado

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 1 st

    vitlöksklyfta, liten

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 st

    citron, saft från

  • 4 blad

    kruksallad, eller annan valfri sallad

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. KÖRSBÄRSCHUTNEY: Skala lök och vitlök och hacka fint. Fräs löken på medelvärme i oljan ett par minuter utan att det tar färg.

2. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda ca 30 minuter eller tills vätskan kokat ner till hälften.

3. Häll upp chutneyn på en väl rengjord och steriliserad burk. Förvara kallt.

4. PICKLAD LÖK: Skala och skiva löken tunt med hjälp av en mandolin eller en vass kniv. Koka upp ättikssprit, socker och vatten. Ställ åt sidan och låt svalna.

5. Lägg i löken och låt stå och dra en liten stund.

6. Mosa samman avokadon med salt, peppar, olivolja och citronsaft. Riv eller pressa vitlöken och blanda ner den.

7. Grilla bröden någon minut på snittsidorna. Grilla sedan haloumin en eller ett par minuter på varje sida.

8. Arrangera sallad, haloumi och avokadoröra på bröden. Toppa med picklad lök och körsbärschutney. Lägg på locket och servera meddetsamma.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

213,73 kr

Köpklart recept för

213,73 kr