40 min
Portioner: 4
4 rödingfiléer
1 tsk rapsolja
salt
ROSTADE ROTFRUKTER:
1 skalad morot
1 skalad palsternacka
1 skalad liten rotselleri
2 skalade gulbetor
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
TOMAT- OCH INGEFÄRSSÅS:
4 kvisttomater
1 tsk finhackad ingefära
1 pressad apelsin
1 pkt saffran
80 g smör
salt och svartpeppar
1 tunt hyvlad fänkål
1 dillkvist
1. Sätt ugnen på 225° C.
2. Dela rotfrukterna i jämnstora bitar. Blanda med olja, salt och peppar. Rosta ca 30 minuter.
3. Fintärna tomaterna och lägg i kastrull tillsammans med ingefära, apelsinsaft och saffran. Sjud ca 10 min och dra åt sidan. Tillsätt smöret klickvis och smaka av med salt och peppar.
4. Pensla rödingen med lite olja, halstra i het panna med skinnsidan nedåt, vänd fisken så den blir halstrad på båda sidorna.
5. Strö den hyvlade fänkålen över de rostade rotfrukterna och garnera med dill. Servera fisken med sås och rotfrukter.