Hemköp

Halstrad lax med citronglacerad kålrot

30 min

Halstrad lax med citronglacerad kålrot

Ingredienser

  • 4 bitar
    lax
  • 500 g
    kålrot, tärnad
  • 1 tsk
    rörsocker
  • 1 st
    citron, saft och rivet skal
  • 1 msk
    smör
  • 1 msk
    rapsolja
  • 0.5 tsk
    salt
  • 2 krm
    nymalen svartpeppar
  • 2 stjälkar
    bladselleri med blast, skivad

Gör så här

1. Skala och skär kålroten i ca 2 cm stora bitar. Stek gyllenbrun i olja och smör 7–8 min, tillsätt raörsocker, citronsaft och citronskal

2. Krydda laxbitarna med salt och peppar och halstra i het panna utan något fett.

3. Vänd selleri och selleriblasten i lite rapsolja och citronsaft, smaka av med salt och peppar.

4 portioner

Hemköp chat icon