Laga en god lax till middag med den här fantastiska salsan på gurka, majs och plommon. En perfekt middag för lite höstigare dagar, eller för dig som vill få in mer sötma till fisk.
20 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
255,53 kr
600 g
lax
1 nypa
salt
SALSA
1 st
majskolv, kokt
8 st
plommon, urkärnade och delade
8 st
cocktailtomater, delade
0.5 st
gurka, skalad
1 st
röd chili, strimlad
1 st
schalottenlök, skivad
1 knippe
dill, plockad
1 knippe
gräslök, skuren i stavar
1 msk
rapsolja
1 st
citron, saften
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
600 g
lax
1 nypa
salt
SALSA
1 st
majskolv, kokt
8 st
plommon, urkärnade och delade
8 st
cocktailtomater, delade
0.5 st
gurka, skalad
1 st
röd chili, strimlad
1 st
schalottenlök, skivad
1 knippe
dill, plockad
1 knippe
gräslök, skuren i stavar
1 msk
rapsolja
1 st
citron, saften
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
1. Skär bort majskornen från den kokta majskolven.
2. Tärna gurkan i jämnstora tärningar.
3. Blanda samman ingredienserna till salsan och smaka av med salt och peppar.
4. Salta laxen och halstra i het torr stekpanna 2–3 min på var sidan. Servera laxen nyhalstrad med salsan.
Köpklart recept för totalt
255,53 kr
Köpklart recept för
255,53 kr