Halstrad lax med salsa på majs, gurka och färska plommon

Laga en god lax till middag med den här fantastiska salsan på gurka, majs och plommon. En perfekt middag för lite höstigare dagar, eller för dig som vill få in mer sötma till fisk.

20 min

14 ingredienser


Köpklart recept för totalt

255,53 kr

Halstrad lax med salsa på majs, gurka och färska plommon
  • 600 g

    lax

  • 1 nypa

    salt

SALSA

  • 1 st

    majskolv, kokt

  • 8 st

    plommon, urkärnade och delade

  • 8 st

    cocktailtomater, delade

  • 0.5 st

    gurka, skalad

  • 1 st

    röd chili, strimlad

  • 1 st

    schalottenlök, skivad

  • 1 knippe

    dill, plockad

  • 1 knippe

    gräslök, skuren i stavar

  • 1 msk

    rapsolja

  • 1 st

    citron, saften

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

fisk eller skaldjur

Ingredienser

  • 600 g

    lax

  • 1 nypa

    salt

SALSA

  • 1 st

    majskolv, kokt

  • 8 st

    plommon, urkärnade och delade

  • 8 st

    cocktailtomater, delade

  • 0.5 st

    gurka, skalad

  • 1 st

    röd chili, strimlad

  • 1 st

    schalottenlök, skivad

  • 1 knippe

    dill, plockad

  • 1 knippe

    gräslök, skuren i stavar

  • 1 msk

    rapsolja

  • 1 st

    citron, saften

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

fisk eller skaldjur

Gör så här

1. Skär bort majskornen från den kokta majskolven.

2. Tärna gurkan i jämnstora tärningar.

3. Blanda samman ingredienserna till salsan och smaka av med salt och peppar.

4. Salta laxen och halstra i het torr stekpanna 2–3 min på var sidan. Servera laxen nyhalstrad med salsan.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

255,53 kr

Köpklart recept för

255,53 kr