Halstrade pilgrimsmusslor med citron-och tomatrisotto
Laga underbara pilgrimsmusslor till middag. Perfekt för Alla hjärtans dag eller när du vill laga något alldeles extra. I det här receptet får pilgrimsmusslorna smak av välsmakande risotto på vitt vin, mascarpone och buljong.
40 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
154,70 kr
200 g
pilgrim eller kammusslor (ca. 16 st)
1 tsk
olivolja
4 dl
arborioris
1 st
schalottenlök finhackad
20 g
smör
2 dl
vitt vin
1 msk
olivolja
5 dl
hönsbuljong
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 st
citron (saften och rivet skal från)
100 g
mascarpone
200 g
små olikfärgade cocktailtomater (delade på mitten)
1 knippe
körvel
Ingredienser
200 g
pilgrim eller kammusslor (ca. 16 st)
1 tsk
olivolja
4 dl
arborioris
1 st
schalottenlök finhackad
20 g
smör
2 dl
vitt vin
1 msk
olivolja
5 dl
hönsbuljong
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 st
citron (saften och rivet skal från)
100 g
mascarpone
200 g
små olikfärgade cocktailtomater (delade på mitten)
1 knippe
körvel
Gör så här
1. Svetta ris, lök och smör i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt den uppvärmda buljongen, och hälften av vinet, lite i taget. Sjud under omrörning i ca 35 - 40 minuter.
2. När riset fortfarande har tuggmotstånd slå på resten av vinet. Salta och peppra efter smak och avsluta med att hälla i mascarpone, olivolja och tomater. Smaka av med citron, salt och peppar och avsluta med körveln.
3. Krydda pilgrimsmusslorna med salt och halstra i het panna med lite olivolja i.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
154,70 kr
Köpklart recept för
154,70 kr