Hemköp

Halstrade pilgrimsmusslor med citron-och tomatrisotto

Laga underbara pilgrimsmusslor till middag. Perfekt för Alla hjärtans dag eller när du vill laga något alldeles extra. I det här receptet får pilgrimsmusslorna smak av välsmakande risotto på vitt vin, mascarpone och buljong.

40 min

Halstrade pilgrimsmusslor med citron-och tomatrisotto

Ingredienser

  • 200 g
    pilgrim eller kammusslor (ca. 16 st)
  • 1 tsk
    olivolja
  • 4 dl
    arborioris
  • 1 st
    schalottenlök finhackad
  • 20 g
    smör
  • 2 dl
    vitt vin
  • 1 msk
    olivolja
  • 5 dl
    hönsbuljong
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 1 st
    citron (saften och rivet skal från)
  • 100 g
    mascarpone
  • 200 g
    små olikfärgade cocktailtomater (delade på mitten)
  • 1 knippe
    körvel

Gör så här

1. Svetta ris, lök och smör i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt den uppvärmda buljongen, och hälften av vinet, lite i taget. Sjud under omrörning i ca 35 - 40 minuter.

2. När riset fortfarande har tuggmotstånd slå på resten av vinet. Salta och peppra efter smak och avsluta med att hälla i mascarpone, olivolja och tomater. Smaka av med citron, salt och peppar och avsluta med körveln.

3. Krydda pilgrimsmusslorna med salt och halstra i het panna med lite olivolja i.

4 portioner

271,75 kr