Halstrade pilgrimsmusslor med citron-och tomatrisotto

Laga underbara pilgrimsmusslor till middag. Perfekt för Alla hjärtans dag eller när du vill laga något alldeles extra. I det här receptet får pilgrimsmusslorna smak av välsmakande risotto på vitt vin, mascarpone och buljong.

40 min

14 ingredienser


Köpklart recept för totalt

154,70 kr

Halstrade pilgrimsmusslor med citron-och tomatrisotto
  • 200 g

    pilgrim eller kammusslor (ca. 16 st)

  • 1 tsk

    olivolja

  • 4 dl

    arborioris

  • 1 st

    schalottenlök finhackad

  • 20 g

    smör

  • 2 dl

    vitt vin

  • 1 msk

    olivolja

  • 5 dl

    hönsbuljong

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 1 st

    citron (saften och rivet skal från)

  • 100 g

    mascarpone

  • 200 g

    små olikfärgade cocktailtomater (delade på mitten)

  • 1 knippe

    körvel

Ingredienser

  • 200 g

    pilgrim eller kammusslor (ca. 16 st)

  • 1 tsk

    olivolja

  • 4 dl

    arborioris

  • 1 st

    schalottenlök finhackad

  • 20 g

    smör

  • 2 dl

    vitt vin

  • 1 msk

    olivolja

  • 5 dl

    hönsbuljong

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 1 st

    citron (saften och rivet skal från)

  • 100 g

    mascarpone

  • 200 g

    små olikfärgade cocktailtomater (delade på mitten)

  • 1 knippe

    körvel

Gör så här

1. Svetta ris, lök och smör i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt den uppvärmda buljongen, och hälften av vinet, lite i taget. Sjud under omrörning i ca 35 - 40 minuter.

2. När riset fortfarande har tuggmotstånd slå på resten av vinet. Salta och peppra efter smak och avsluta med att hälla i mascarpone, olivolja och tomater. Smaka av med citron, salt och peppar och avsluta med körveln.

3. Krydda pilgrimsmusslorna med salt och halstra i het panna med lite olivolja i.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

154,70 kr

Köpklart recept för

154,70 kr