Hemköp

Halstrade musslor med mandelsmör, citron och rom

Recept från i säsong: februari 2017

20 min

Halstrade musslor med mandelsmör, citron och rom

Ingredienser

  • 1 st
    citron, skuren i filéer
  • 2 fp
    kammusslor
  • 100 g
    smör
  • 1 burk
    fiskrom, t ex stenbits-/, forell- /eller sikrom.
  • 0.5 dl
    mandel
  • 1 krm
    salt, efter smak
  • 1 krm
    nymalen svartpeppar, efter smak
  • 1 knippe
    dill

Gör så här

1. Filéa citronen.

2. Rosta mandeln i en torr panna tills de fått fin färg.

3. Stek pilgrimsmusslorna gyllene i lite smör 1 minut på var sida. Ta upp musslorna. Tillsätt resterande smör och låt smälta. Vänd i rostad mandel, citronfiléer samt forellrom snabbt.

4. Servera musslorna nystekta med det varma mandelsmöret, garnera med dill.

4 portioner

Hemköp chat icon