Halstrade musslor med mandelsmör, citron och rom

Recept från i säsong: februari 2017

20 min

8 ingredienser


Köpklart recept för totalt

164,80 kr

Halstrade musslor med mandelsmör, citron och rom
  • 1 st

    citron, skuren i filéer

  • 2 fp

    kammusslor

  • 100 g

    smör

  • 1 burk

    fiskrom, t ex stenbits-/, forell- /eller sikrom.

  • 0.5 dl

    mandel

  • 1 krm

    salt, efter smak

  • 1 krm

    nymalen svartpeppar, efter smak

  • 1 knippe

    dill

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur, nötter och laktos

Ingredienser

  • 1 st

    citron, skuren i filéer

  • 2 fp

    kammusslor

  • 100 g

    smör

  • 1 burk

    fiskrom, t ex stenbits-/, forell- /eller sikrom.

  • 0.5 dl

    mandel

  • 1 krm

    salt, efter smak

  • 1 krm

    nymalen svartpeppar, efter smak

  • 1 knippe

    dill

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur, nötter och laktos

Gör så här

1. Filéa citronen.

2. Rosta mandeln i en torr panna tills de fått fin färg.

3. Stek pilgrimsmusslorna gyllene i lite smör 1 minut på var sida. Ta upp musslorna. Tillsätt resterande smör och låt smälta. Vänd i rostad mandel, citronfiléer samt forellrom snabbt.

4. Servera musslorna nystekta med det varma mandelsmöret, garnera med dill.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

164,80 kr

Köpklart recept för

164,80 kr