Halstrade musslor med mandelsmör, citron och rom
Recept från i säsong: februari 2017
20 min
8 ingredienser
Köpklart recept för totalt
155,75 kr
1 st
citron, skuren i filéer
2 fp
kammusslor
100 g
smör
1 burk
fiskrom, t ex stenbits-/, forell- /eller sikrom.
0.5 dl
mandel
1 krm
salt, efter smak
1 krm
nymalen svartpeppar, efter smak
1 knippe
dill
Allergiinformation
mjölkprotein, fisk eller skaldjur, nötter och laktos
Ingredienser
1 st
citron, skuren i filéer
2 fp
kammusslor
100 g
smör
1 burk
fiskrom, t ex stenbits-/, forell- /eller sikrom.
0.5 dl
mandel
1 krm
salt, efter smak
1 krm
nymalen svartpeppar, efter smak
1 knippe
dill
Allergiinformation
mjölkprotein, fisk eller skaldjur, nötter och laktos
Gör så här
1. Filéa citronen.
2. Rosta mandeln i en torr panna tills de fått fin färg.
3. Stek pilgrimsmusslorna gyllene i lite smör 1 minut på var sida. Ta upp musslorna. Tillsätt resterande smör och låt smälta. Vänd i rostad mandel, citronfiléer samt forellrom snabbt.
4. Servera musslorna nystekta med det varma mandelsmöret, garnera med dill.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
155,75 kr
Köpklart recept för
155,75 kr