Hemköp

Hasselbackskorv med tomat- och äppelketchup

Bjud på mingelkorv, inspirerad av hasselbackspotatis. Vid servering delas korven i munsbitar och doppas i hemgjord tomat- och äppelketchup. Tips! Om du vill förenkla kan du köpa färdig sås, som exempelvis mild ajvar.
 

50 min

Hasselbackskorv med tomat- och äppelketchup

Ingredienser

Hasselbackskorv

  • 8 st
    tjock korv, av typen grillkorv eller kryddig korv
  • 2 msk
    rapsolja
  • 3 msk
    flytande honung
  • 3.5 msk
    grov senap (3 msk till korven + 0,5 tsk till ketchupen)

Tomat- och äppelketchup

  • 6 st
    små svenska äpplen
  • 4 st
    tomater på kvist
  • 3 dl
    vatten
  • 1 st
    gul lök
  • 2 st
    vitlöksklyfta
  • 0.5 dl
    socker
  • 1 krm
    mald nejlika
  • 1 tsk
    mald kanel
  • 0.5 tsk
    salt
  • 0.5 dl
    äppelcidervinäger
  • 1 tsk
    chilisås

Gör så här

Hasselbackskorv:

1. Skär snitt i korvarna, djupt men så att de håller ihop. Stek i olja tills de fått en yta.
2. Blanda honung och senap i en skål.
3. Lyft korven ur pannan och ringla över honungssenapen. Lägg tillbaka i pannan och stek på svag värme i ca 2 min. Vänd under tiden.

 

Tomat- och äppelketchup:

1. Skala äpplena och ta bort kärnhusen. Skär äpplena i större klyftor.
2. Skär tomaterna i tärningar.
3. Lägg tomater och äpple i en kastrull med vattnet. Koka på medelvärme i ca 10 min.
4. Skala löken och skär i tunna skivor. Fräs den i en stekpanna tillsammans med vitlök, utan att det tar färg. Lägg lök tillsammans med övriga ingredienser i kastrullen. Koka i ca 40 min. Rör då och då. Addera vatten om det kokar torrt.
5. Mixa innehållet i kastrullen till önskad konsistens med mixer.
6. Häll i en rengjord burk och låt svalna. Sätt på lock och förvara i kylskåp. 
 

8 portioner