Hasselbackskorv med tomat- och äppelketchup

Bjud på mingelkorv, inspirerad av hasselbackspotatis. Vid servering delas korven i munsbitar och doppas i hemgjord tomat- och äppelketchup.

Tips! Om du vill förenkla kan du köpa färdig sås, som exempelvis mild ajvar.

50 min

15 ingredienser


Köpklart recept för totalt

143,49 kr

Hasselbackskorv med tomat- och äppelketchup

Hasselbackskorv

  • 8 st

    tjock korv, av typen grillkorv eller kryddig korv

  • 2 msk

    rapsolja

  • 3 msk

    flytande honung

  • 3.5 msk

    grov senap (3 msk till korven + 0,5 tsk till ketchupen)

Tomat- och äppelketchup

  • 6 st

    små svenska äpplen

  • 4 st

    tomater på kvist

  • 3 dl

    vatten

  • 1 st

    gul lök

  • 2 st

    vitlöksklyfta

  • 0.5 dl

    socker

  • 1 krm

    mald nejlika

  • 1 tsk

    mald kanel

  • 0.5 tsk

    salt

  • 0.5 dl

    äppelcidervinäger

  • 1 tsk

    chilisås

Allergiinformation

gluten

Ingredienser

Hasselbackskorv

  • 8 st

    tjock korv, av typen grillkorv eller kryddig korv

  • 2 msk

    rapsolja

  • 3 msk

    flytande honung

  • 3.5 msk

    grov senap (3 msk till korven + 0,5 tsk till ketchupen)

Tomat- och äppelketchup

  • 6 st

    små svenska äpplen

  • 4 st

    tomater på kvist

  • 3 dl

    vatten

  • 1 st

    gul lök

  • 2 st

    vitlöksklyfta

  • 0.5 dl

    socker

  • 1 krm

    mald nejlika

  • 1 tsk

    mald kanel

  • 0.5 tsk

    salt

  • 0.5 dl

    äppelcidervinäger

  • 1 tsk

    chilisås

Allergiinformation

gluten

Gör så här

Hasselbackskorv:

1. Skär snitt i korvarna, djupt men så att de håller ihop. Stek i olja tills de fått en yta.
2. Blanda honung och senap i en skål.
3. Lyft korven ur pannan och ringla över honungssenapen. Lägg tillbaka i pannan och stek på svag värme i ca 2 min. Vänd under tiden.

 

Tomat- och äppelketchup:

1. Skala äpplena och ta bort kärnhusen. Skär äpplena i större klyftor.
2. Skär tomaterna i tärningar.
3. Lägg tomater och äpple i en kastrull med vattnet. Koka på medelvärme i ca 10 min.
4. Skala löken och skär i tunna skivor. Fräs den i en stekpanna tillsammans med vitlök, utan att det tar färg. Lägg lök tillsammans med övriga ingredienser i kastrullen. Koka i ca 40 min. Rör då och då. Addera vatten om det kokar torrt.
5. Mixa innehållet i kastrullen till önskad konsistens med mixer.
6. Häll i en rengjord burk och låt svalna. Sätt på lock och förvara i kylskåp. 
 



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

143,49 kr

Köpklart recept för

143,49 kr