Bjud på mingelkorv, inspirerad av hasselbackspotatis. Vid servering delas korven i munsbitar och doppas i hemgjord tomat- och äppelketchup. Tips! Om du vill förenkla kan du köpa färdig sås, som exempelvis mild ajvar.
50 min
Hasselbackskorv
Tomat- och äppelketchup
Hasselbackskorv:
1. Skär snitt i korvarna, djupt men så att de håller ihop. Stek i olja tills de fått en yta.
2. Blanda honung och senap i en skål.
3. Lyft korven ur pannan och ringla över honungssenapen. Lägg tillbaka i pannan och stek på svag värme i ca 2 min. Vänd under tiden.
Tomat- och äppelketchup:
1. Skala äpplena och ta bort kärnhusen. Skär äpplena i större klyftor.
2. Skär tomaterna i tärningar.
3. Lägg tomater och äpple i en kastrull med vattnet. Koka på medelvärme i ca 10 min.
4. Skala löken och skär i tunna skivor. Fräs den i en stekpanna tillsammans med vitlök, utan att det tar färg. Lägg lök tillsammans med övriga ingredienser i kastrullen. Koka i ca 40 min. Rör då och då. Addera vatten om det kokar torrt.
5. Mixa innehållet i kastrullen till önskad konsistens med mixer.
6. Häll i en rengjord burk och låt svalna. Sätt på lock och förvara i kylskåp.
8 portioner