Bjud på mingelkorv, inspirerad av hasselbackspotatis. Vid servering delas korven i munsbitar och doppas i hemgjord tomat- och äppelketchup.
Tips! Om du vill förenkla kan du köpa färdig sås, som exempelvis mild ajvar.
50 min
15 ingredienser
Köpklart recept för totalt
143,49 kr
Hasselbackskorv
8 st
tjock korv, av typen grillkorv eller kryddig korv
2 msk
rapsolja
3 msk
flytande honung
3.5 msk
grov senap (3 msk till korven + 0,5 tsk till ketchupen)
Tomat- och äppelketchup
6 st
små svenska äpplen
4 st
tomater på kvist
3 dl
vatten
1 st
gul lök
2 st
vitlöksklyfta
0.5 dl
socker
1 krm
mald nejlika
1 tsk
mald kanel
0.5 tsk
salt
0.5 dl
äppelcidervinäger
1 tsk
chilisås
Allergiinformation
gluten
Hasselbackskorv
8 st
tjock korv, av typen grillkorv eller kryddig korv
2 msk
rapsolja
3 msk
flytande honung
3.5 msk
grov senap (3 msk till korven + 0,5 tsk till ketchupen)
Tomat- och äppelketchup
6 st
små svenska äpplen
4 st
tomater på kvist
3 dl
vatten
1 st
gul lök
2 st
vitlöksklyfta
0.5 dl
socker
1 krm
mald nejlika
1 tsk
mald kanel
0.5 tsk
salt
0.5 dl
äppelcidervinäger
1 tsk
chilisås
Allergiinformation
gluten
Hasselbackskorv:
1. Skär snitt i korvarna, djupt men så att de håller ihop. Stek i olja tills de fått en yta.
2. Blanda honung och senap i en skål.
3. Lyft korven ur pannan och ringla över honungssenapen. Lägg tillbaka i pannan och stek på svag värme i ca 2 min. Vänd under tiden.
Tomat- och äppelketchup:
1. Skala äpplena och ta bort kärnhusen. Skär äpplena i större klyftor.
2. Skär tomaterna i tärningar.
3. Lägg tomater och äpple i en kastrull med vattnet. Koka på medelvärme i ca 10 min.
4. Skala löken och skär i tunna skivor. Fräs den i en stekpanna tillsammans med vitlök, utan att det tar färg. Lägg lök tillsammans med övriga ingredienser i kastrullen. Koka i ca 40 min. Rör då och då. Addera vatten om det kokar torrt.
5. Mixa innehållet i kastrullen till önskad konsistens med mixer.
6. Häll i en rengjord burk och låt svalna. Sätt på lock och förvara i kylskåp.
Köpklart recept för totalt
143,49 kr
Köpklart recept för
143,49 kr