Hasselbackspotatis i airfryer
Hasselbackspotatis är gott. Hasselbackspotatis med klassiska tillbehör som crème fraiche, rom av valfritt slag och gräslök eller dill, är ännu godare. Prova själv!
Tips: Om du vill ha potatisen ännu knaprigare så går det bra att lägga den i kallt vatten ca 30 minuter innan så att stärkelsen försvinner. Torka potatisen väl innan den steks i airfryern.
40 min
8 ingredienser
Köpklart recept för totalt
90,80 kr
600 g
små fasta potatisar
25 g
smör, smält
1 st
vitlöksklyfta, pressad
1 tsk
salt
1 nypa
svartpeppar
Tillbehör
1 burk
crème fraiche
1 burk
stenbitsrom, löjrom eller algcaviar
1 msk
hackad gräslök eller dill
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
Ingredienser
600 g
små fasta potatisar
25 g
smör, smält
1 st
vitlöksklyfta, pressad
1 tsk
salt
1 nypa
svartpeppar
Tillbehör
1 burk
crème fraiche
1 burk
stenbitsrom, löjrom eller algcaviar
1 msk
hackad gräslök eller dill
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
Gör så här
- Skala potatisen och skär tunna skåror nästan hela vägen igenom.
- Smält smöret och smaksätt med vitlök, salt och peppar.
- Förvärm airfryern till 200°C.
- Lägg potatisen i korgen och pensla med smöret, se till att smöret kommer ner i skårorna.
- Baka ca 30-40 minuter. Pensla ett par gånger med smör under stekningen.
Serveringsförslag: Toppa med crème fraiche, rom och gräslök och servera som en förrätt.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
90,80 kr
Köpklart recept för
90,80 kr