Hasselbackspotatis i airfryer

Hasselbackspotatis är gott. Hasselbackspotatis med klassiska tillbehör som crème fraiche, rom av valfritt slag och gräslök eller dill, är ännu godare. Prova själv!

 

Tips: Om du vill ha potatisen ännu knaprigare så går det bra att lägga den i kallt vatten ca 30 minuter innan så att stärkelsen försvinner. Torka potatisen väl innan den steks i airfryern.

40 min

Hasselbackspotatis i airfryer

Ingredienser

  • 600 g
    små fasta potatisar
  • 25 g
    smör, smält
  • 1 st
    vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Tillbehör

  • 1 burk
    crème fraiche
  • 1 burk
    stenbitsrom, löjrom eller algcaviar
  • 1 kruka
    hackad gräslök eller dill

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär tunna skåror nästan hela vägen igenom.
  2. Smält smöret och smaksätt med vitlök, salt och peppar.
  3. Förvärm airfryern till 200°C.
  4. Lägg potatisen i korgen och pensla med smöret, se till att smöret kommer ner i skårorna.
  5. Baka ca 30-40 minuter. Pensla ett par gånger med smör under stekningen.

 

Serveringsförslag: Toppa med crème fraiche, rom och gräslök och servera som en förrätt.

4 portioner